Opleiding voor ondernemers met een maatschappelijk doel


AMSTERDAM, 20101013 -- Het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) start een opleiding voor ondernemers met een maatschappelijk doel. Tot de doelgroep behoren ondernemers met ambitie om te groeien en - heel bijzonder - een missie met een duidelijk maatschappelijk doel. De eerste opleiding start in 2011 en krijgt steun van verschillende Venture Philanthropists.

Met een ondernemende geest en een sterk geloof in het eigen idee zoekt een nieuwe generatie ondernemers de balans tussen geld verdienen en goed doen. Deze ondernemers met een duidelijk maatschappelijk doel staan niet alleen voor de uitdaging om de onderneming zakelijk tot een succes te maken maar ook voor de vraag naar de /social impact /van de onderneming. Wat is de bijdrage van de onderneming aan het specifieke maatschappelijke doel of probleem? Adequate besteding van publieke of private middelen is niet meer voldoende.

Voor deze groep nieuwe ondernemers biedt de opleiding handvatten om beter te presteren en slim te groeien. De opeiding biedt drie leerlijnen:
* masterclasses met thema's als leiderschap, slim groeien,inspirerend samenwerken, effectieve marketing, gezond rendement en betrouwbare backoffice
* workshops waarin de deelnemers de thema's toepassen op de eigen organisatie
* coaching en intervisie voor de ondernemers door een team van ervaren coaches. De opleiding is een initiatief van enkele succesvolle ondernemers met een maatschappelijk doel.

Ondernemer en initiatiefneemster Nicole Verhoeven: "Ik bemerkte bij mezelf de behoefte aan een opleiding waarbij kennisoverdracht plaatsvindt binnen een creatieve en inspirerende omgeving, specifiek voor deze groep ondernemers. Die opleiding is er nu."

Meer informatie over de leergang op www.makingadifferenceandaprofit.nl en over het Amsterdam Center for Entrepreneurship op www.ace-amsterdam.org





Ingezonden persbericht