KNHS

Cursus Vergroot je veterinaire paardenkennis
25 augustus 2010
foto paul de vries

ERMELO (KNHS) - Is je paard ziek, oogt hij sloom, heeft hij een neusuitvloeiing of last van een vervelende hoest? De KNHS organiseert deze winter een cursus voor paardenliefhebbers die hun kennis op veterinair gebied willen vergroten. De cursus wordt verzorgd op het KNHS-centrum in Ermelo en op trainingsstal De Hoeve in Naaldwijk De cursus wordt verzorgd door dierenarts Paul de Vries.

De cursus bestaat uit vier theoretische avonden en een aansluitende praktijkavond om de theorie en geleerde handelingen bij het paard uit te voeren. Het doel van de cursus is om vertrouwd te raken met de vele aspecten van de gezondheid en ziektes van het paard. Tijdens de theoretische avonden komen de onderwerpen algemene gezondheid, koliek, hoesten en kreupelheden aan de orde. Er wordt een directe inbreng (vragen, wensen) van de cursisten verwacht en om dit te bereiken zal de groep niet te groot worden en wordt tijdens de praktijkles met een beperkt aantal cursisten gewerkt.

Dierenarts Paul de Vries is afgestudeerd als dierenarts aan de Faculteit der Diergeneeskunde in Utrecht in 1982. Na verschillende jaren als dierenarts werkzaam te zijn geweest in een paardenkliniek startte hij in 1997 zijn eigen praktijk in Heerde. De Vries is gespecialiseerd op het gebied van voortplanting bij paarden en is schrijver van verschillende boeken. Daarnaast is hij als gastdocent verbonden aan Hogeschool Larenstein, Stenden Hogeschool en AOC de Groene Welle in Zwolle. De Vries is ook dierenarts van het Bereden Ere Escorte van de Koninklijke Marechaussee en FEI-dierenarts.

De cursus wordt gehouden in Ermelo op: 13, 20 oktober, 10, 17 & 24 november 2010. De kosten voor de cursus bedragen 170,-- per persoon inclusief BTW en consumpties.

In Naaldwijk wordt de cursus gehouden op de accommodatie van Patrick van der Meer op de volgende data: 12, 19 oktober, 9, 16 & 23 november 2010. De kosten bedragen 128,- per persoon inclusief BTW.

De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot ca. 22.30 uur. Deelnemers die minimaal 4 avonden aanwezig zijn geweest ontvangen een getuigschrift als bewijs van deelname.

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier. Na ontvangst van het inschrijfformulier krijg je een bevestiging thuisgestuurd. Het inschrijfgeld moet van tevoren per acceptgiro worden voldaan. In het geval van te weinig deelnemers bij aanvang van de cursus, behouden wij ons het recht voor deze cursus te annuleren of te verschuiven.