Ingezonden persbericht


Tilburg, 17 september 2010

CONFERENTIE DANSHUIS STATION ZUID


Van 13 tot en met 16 oktober organiseren Theater de NWE Vorst en Danshuis Station Zuid in samenwerking met het bkkc een discussieplatform over hun rol als theater- en danshuizen in het Brabantse-Nederlandse podiumkunstenlandschap en dat in een internationaal perspectief.

Op donderdag 14 oktober organiseert Theater De NWE Vorst van 10:30 tot 17:30 een conferentie in het kader van hun theaterontmoeting met het Théâtre de Vanves/Festival Artdanthé (Parijs). De titel luidt: 'Local-Global' en het thema is 'local theatres in a changing world'. De kernvraag is hoe de internationalisering zich verhoudt tot de directe omgeving, de waarde van het lokale of de periferie. Op 13 en 14 oktober presenteert De NWE Vorst tevens zes dansvoorstellingen van avontuurlijke Nederlandse, Franse en Vlaamse makers.

Op zaterdag 16 oktober van 10:00 tot 16:00 is het de beurt aan Danshuis Station Zuid om in het kader van de opening van zijn nieuwe infrastructuur zijn werking als danshuis te bevragen en toe te lichten binnen het Europees perspectief van het European Dancehouse Network (EDN). Hoe dialogeren een artistiek landschap, een 'danshuis' en zijn gebruikers met elkaar? Tijdens het openingsweekend bij Station Zuid kunt u genieten van verschillende voorstellingsmomenten.

Thema Conferentie 'Een danshuis, bemiddelen tussen een artistiek landschap en kunstenaars' Datum Zaterdag 16 oktober 2010

Tijd 10:00 - 16:00 uur
Locatie Danshuis Station Zuid, Ringbaan Noord 7 Tilburg
Ingezonden persbericht