Landschap Noord-Holland


Persbericht

Heiloo, 6 oktober 2010

Maak een lekkere winterslaapplek voor een egel (6-13 jaar) Op woensdagmiddag aan de slag in het Ilperveld bij Landsmeer

Woensdagmiddag 13 oktober van 13.30-15.30 uur gaan we de egels in het Ilperveld verwennen. We maken een perfecte plek waar het dier z'n winterslaap kan doorbrengen. Daarna gaan we in het Langhuis zelf een egel in elkaar zetten die je natuurlijk mag meenemen naar huis.

Nog even en dan gaan de egels in winterslaap. Ze zoeken een droge plek waar ze lekker warm kunnen blijven tot de lente aanbreekt. We gaan ze een handje helpen met allerlei materialen uit de natuur. Hopelijk kunnen ze de verleiding niet weerstaan en maken ze er gebruik van. Daarna gaan we in het Langhuis van aardappels, takjes en mos een mini-egel maken. Die kan de winterslaap bij je thuis doorbrengen. Let op: Dit is een activiteit voor kinderen van 6-13 jaar. Bij aanmelden is het een voorwaarde dat er een begeleider mee gaat. Op woensdag 20 oktober van 13.30-15.30 uur kun je ook aan een leuke activiteit deelnemen.

Doe mee aan deze middag! Om zeker te zijn van een plek is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. Het Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving is te vinden op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. De kosten bedragen ¤ 3,00 per kind tot 112 jaar. Voor begeleiders zijn de kosten ¤ 4,00, Bescheermers betalen ¤ 3,00. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl.