Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Almere, 8 oktober 2010

Kinderen maken zelfportret voor goed doel

In de Stationsstraat in Stadshart Almere krijgt het lege pand op nummer 9 tijdelijk een goed-doel-bestemming. Vanaf 13 oktober kunnen kinderen hier op woensdag- en zaterdagmiddag komen schilderen. Een deel van de kunstwerken wordt geveild en de opbrengst gaat in zijn geheel naar de Stichting Opkikker.

In het KidsAtelier, zoals het pand tijdelijk heet, zijn alle kinderen van harte welkom om onder de professionele begeleiding van de Almeerse kunstenares Elly Pijpers een portret van zichzelf te tekenen of te schilderen. Het thema luidt: Wie ben jij, nu of in de toekomst? Eerst worden de portretten op papier geschetst, daarna is het tijd voor het 'echte werk' op een schildersdoek.

De doeken blijven in het KidsAtelier hangen en zijn te bezichtigen tot zaterdag 23 oktober. Dan maakt Elly Pijpers een selectie van de tien origineelste kunstwerken, die als eerste worden aangeboden tijdens de veiling. De veiling start om 15.00 uur en vindt plaats onder leiding van een echte veilingmeester. Uiteraard mogen alle aanwezigen ook een bod uitbrengen op doeken die niet tot de eerste tien zijn uitgekozen.

De opbrengst van de veiling gaat in zijn geheel naar de Stichting Opkikker. Deze stichting organiseert opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen.

De openingstijden van het KidsAtelier zijn:
Woensdag 13 oktober van 13.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 16 oktober van 11.00 tot 17.00 uur
Woensdag 20 oktober van 13.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 23 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.

Het KidsAtelier wordt mede mogelijk gemaakt door Cório, eigenaar van winkelvastgoed in onder andere Stadshart Almere.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht