Socialistische Partij

Overval in Elckerlyc.


08-10-2010 *
Woensdagmiddag 13 oktober wordt speeltuin Elckerlyc overvallen door de speeltuinbende. Een prettige maar vooral een nuttige overval.

Onze jeugdige overvallers vormen een testteam van kinderen met en zonder handicap. Zij testen of onze speeltuin meer toegankelijk gemaakt kan worden voor kinderen met een handicap. Onderzocht wordt of de toegang voldoende is, of men naar het toilet kan, welke toestellen wel of niet bespeeld kunnen worden door kinderen met een handicap enz..

De speeltuinbende is een onderdeel van de 3-jarige campagne Samen Spelen, een initiatief van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en de NUSO, de landelijke organisatie voor speeltuinverenigingen. Doel is om in Nederland speeltuinen toegankelijker te krijgen voor kinderen met een handicap.

Men streeft er naar om in 2012 ten minste 25 speeltuinen aangepast te hebben, zodat kinderen met en zonder handicap optimaal kunnen spelen. Het bestuur van speeltuin Elckerlyc heeft zich al langer ten doel gesteld een speeltuin te zijn voor alle kinderen. De naam Elckerlyc betekent in oud Nederlands immers iedereen.

Zo zijn er in het verleden in overleg met de Korf in Megen aangepaste toestellen gebouwd en geplaatst. De laatste aanwinst, de waterspeelplaats, is ook toegankelijk gemaakt voor kinderen in een rolstoel.

Toch zijn wij er van overtuigd dat we meer kunnen. Het bestuur van Elckerlyc heeft ervoor gekozen om de komende jaren te kijken of we bestaande toestellen kunnen aanpassen. De overval door de speeltuinbende levert volgens ons nieuwe aanbevelingen op.

Voor het kindertestteam is het leuk om met Osse kinderen in contact te komen. Daarom roepen we ouders op om deze middag Elckerlyc te bezoeken. Toegang tot de speeltuin is deze middag gratis. Ook krijgen alle kinderen gratis warme chocolademelk. De speeltuinbende komen om ongeveer 14.30 uur in Oss aan.