Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Tim Overdiek nieuwe presentator NOS Radio 1 Journaal

HILVERSUM, 13 oktober 2010 - Tim Overdiek gaat vanaf begin januari 2011 de avondeditie van het NOS Radio 1 Journaal presenteren. Hij zal dat samen doen met Lucella Carasso die de avondeditie nu nog alleen presenteert. Met dubbelpresentatie in de avond krijgt het NOS Radio 1 Journaal tussen 16.30 en 18.30 uur eenzelfde presentatievorm als in de ochtend. De ochtenduitzending heeft al sinds september 2008 twee presentatoren.

Tim Overdiek was tussen juni 2008 en eind vorige maand adjunct-hoofdredacteur bij NOS Nieuws. Op eigen verzoek stopte hij onlangs met die functie vanwege persoonlijke redenen. Hij wil meer tijd hebben voor zijn opgroeiende zonen nadat zijn vrouw vorig jaar overleed aan de gevolgen van een verkeersongeluk. "Met deze baan kan ik mijn werk beter combineren met mijn verantwoordelijkheden als vader", aldus Overdiek.

Inhoudelijk zegt Overdiek erg uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging. "Als correspondent in de Verenigde Staten heb ik me tussen 1999 en 2005 vrijwel volledig op radio gericht. Daar is mijn liefde voor dit medium definitief geboren. Ook tijdens mijn multimediale correspondentschap in Londen, tot juni 2008, was ik naast televisie en internet volop bezig met radio. Nu pak ik de draad weer op, als presentator naast collega Lucella Carasso. Het is extra leuk om zo'n nieuwe job samen te doen met zo'n ervaren presentator als Lucella". Tim Overdiek wil als presentator zwaar inzetten op de mogelijkheden die de 'social media' als Twitter, Facebook en Hyves bieden. "Contact en interactie met de luisteraars via deze media is heel belangrijk. Het voegt echt iets toe aan de dynamiek van de uitzending. Dat hoor je nu bijvoorbeeld al in de ochtendeditie van het NOS Radio 1 Journaal waar al driftig gebruik wordt gemaakt van de verschillende 'social media'."

Hoofdredacteur Hans Laroes is blij dat Tim Overdiek de nieuwe duo-presentator wordt van de avondeditie. "Tim is een door de wol geverfde journalist die de kneepjes van het journalistieke vak als geen ander kent. Bovendien is hij een voorloper als het gaat om crossmedialiteit. Hij was één van de eerste correspondenten die een weblog bijhield en twitterde over zijn werk. Die ervaring zal hem zeker van pas komen in zijn nieuwe functie."

Foto is in hogere resolutie aan te vragen via communicatie@nos.nl