Ingezonden persbericht


Persbericht

Joric Witlox nieuwe voorzitter BBN

Nijmegen 13 oktober 2010

Joric Witlox Nieuwe BBN-voorzitter: 'Brandveiligheid dient groot maatschappelijk belang'

Op 7 oktober is Joric Witlox in de BBN (Brandveilig Bouwen Nederland) ledenvergadering gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt daarmee Cees de Raadt op die de BBN-voorzittershamer 16 jaar gehanteerd heeft. De heer Witlox wil als voorzitter met de vereniging nadrukkelijk en actief werken aan het uitwerken van de missie en visie van BBN 'betrokkenen bij brandveiligheid dienen hun verantwoordelijkheid te nemen' aldus de heer Witlox. "Brandveiligheid dient altijd uit te stijgen boven alleen commerciële belangen; het dient vooral een maatschappelijk doel. In de praktijk zijn er ook spelers actief, die een lager niveau van brandveiligheid beogen. Dit kan leiden tot schijnveiligheid en risico's in de praktijk."

Vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is dé deskundige op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel 'passieve brandveiligheid' genoemd. De vereniging beoogt een hogere mate van brandveiligheid van gebouwen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen die de (minimalistische) criteria van de regelgeving kwalitatief overstijgen.

Joric Witlox is voor zijn aantreden als voorzitter al sinds 2004 actief als bestuurder van BBN. Witlox is op dit moment ook DGA van de AFG Group (Applicom Flame Guard Group), een consortium van acht gespecialiseerde werkmaatschappijen in brandpreventie. "Brandveiligheid is een maatschappelijk belang en risico's voor personen, bezit, cultureel erfgoed en milieu dienen zoveel mogelijk worden voorkomen en beperkt. Volgens BBN is brandveiligheid de daadwerkelijk aanwezige constante integrale bouwkundige toestand van een gebouw. Hierdoor bestaat een acceptabel risico met betrekking tot het uitbreken van, en de gevolgen van brand. Deze toestand wordt ook als zodanig door betrokkenen ervaren", aldus Witlox.

Over BBN
Vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) staat voor expertise op het gebied van (passieve) brandveiligheid en wil deze kennis delen. De vereniging bestaat uit vooraanstaande leveranciers van brandveilige bouwmaterialen en constructies. Door de diversiteit van de leden en de expertise, is BBN gesprekspartner voor alle disciplines binnen de bouwkolom, van architect tot aannemer, van opdrachtgever tot controlerende instantie. Web: www.bbn.nu.




Ingezonden persbericht