Ingezonden persbericht


persbericht

13 oktober 2010

MuseumMatch tussen Kompaan en Mondriaanhuis

Afgelopen dinsdag 12 oktober jl. vond in het geboortehuis van Mondriaan een bijzondere actie plaats. Medewerkers van Kompaan Vastgoed vervoerden schoolkinderen van drie basisscholen in Amersfoort naar het Mondriaanhuis voor een rondleiding door het museum. Een match, mogelijk gemaakt door Matchpoint Amersfoort.

Tijdens de Matchbeurs in januari 2010 kwam Bart van den Berg, directeur van Kompaan Vastgoed uit Amersfoort, in contact met Gerard de Kleijn, toenmalig hoofd Mondraanhuis. De vraag van De Kleijn was:'Wie kan scholen die te ver weg liggen of niet in de gelegenheid zijn naar het museum te komen, vervoeren naar het Mondriaanhuis voor een rondleiding aldaar?' Van den Berg opperde het idee om samen met zijn medewerkers de kinderen in eigen auto's te vervoeren. Een bus aanbieden was een optie geweest maar onpersoonlijker en juist door persoonlijk medewerking te verlenen ontstaat contact: het uitgangspunt voor betrokken ondernemerschap.

Kompaan
Kompaan Vastgoed, gevestigd aan de Stadsring te Amersfoort, heeft sinds haar start in 2004, een vooraanstaande plek op de projectontwikkelingsmarkt verworven. Kompaan staat achter het motto 'meten met menselijke maat'. Haar mensen zijn zichtbaar en goed bereikbaar voor haar klanten. Door samen te werken met een organisatie als Matchpoint bewerkstelligt het bedrijf op eenvoudige wijze de betrokkenheid met haar klanten en de (lokale) omgeving.

Matchpoint

De Matchbeurs is een initiatief van stichting Matchpoint Betrokken Ondernemen. Adith van Vuuren, intermediair bij Matchpoint en tussenpersoon voor Kompaan en Mondriaanhuis legt uit hoe het werkt. "Amersfoortse bedrijven willen graag mensen, middelen, kennis en kunde inzetten voor een goed doel; maatschappelijke organisaties hebben dromen en wensen waarbij ze de inzet van bedrijven goed kunnen gebruiken. Op de Matchbeurs brengen wij deze werelden fysiek bij elkaar, zodat men zelf matches kan maken. Afgelopen januari zijn er op deze manier 220 afspraken gemaakt voor maatschappelijke projecten in en rondom Amersfoort, hier zijn we echt trots op. De vraag van Gerard de Kleijn was zo'n wens die op onze beurs is gematched, met Kompaan Vastgoed."

Mondriaanhuis
Het Mondriaanhuis realiseert zich ter dege dat vervoer naar het museum voor veel scholen een struikelblok is om toch dat museumbezoek te kunnen plannen. Tevens is het voor veel scholen ook vaak onbekendheid met een activiteit als museumbezoek. Met deze match hebben ruim 50 kinderen echt een onverwachte ochtend beleefd met een supersnelle rit door Bart van den Berg en Kompanen en daarna een kijkje in de wondere wereld van kunstenaar Piet Mondriaan.Op hun beurt kregen de medewerkers van Kompaan als bedankje kleine presentjes van de kinderen zelf. Voor de meesten was het de eerste keer dat ze een museum bezochten: een buitenkansje!

//////////////////// einde bericht ///////////////

Mondriaanhuis
Kortegracht 11
3811 KG Amersfoort
T 033 46 00 170
info@mondriaanhuis.nl
www.mondriaanhuis.nl



Ingezonden persbericht