Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Inbraak bij telecomwinkel                    |

Bij een telecomwinkel aan de Catharinastraat in Doetinchem heeft in de nacht van maandag op dinsdag 12 oktober een inbraak plaatsgevonden. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen.


De inbraak werd rond 01:30 uur bij de politie gemeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat er ingebroken was. Er was niemand meer in het pand aanwezig. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Het is nog niet duidelijk of er wat is weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2010150744

|     |Lichtenvoorde / Groenlo - Verkeerscontroles               |

De politie heeft dinsdag 12 oktober op verschillende wegen in de gemeente Oost Gelre diverse verkeerscontroles gehouden. Met de controles wil de politie het aantal verkeersovertredingen terugdringen om de kans op een ongeval te verkleinen. Deze controles worden met enige regelmaat uitgevoerd en diverse overtreders werden bekeurd.


De controles vonden plaats op de N18 (Lichtenvoorde), N319 (Groenlo) en N313 (Lichtenvoorde) en werden door opvallende en onopvallende motorrijders van de politie uitgevoerd. Dertien bestuurders droegen geen gordel, vier weggebruikers belden niet handsfree en tien bestuurders konden geen geldig rijbewijs tonen. Alle kregen een bekeuring.
Van 340 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek teveel gedronken te hebben.


2010151073

|     |Winterswijk - Aangehouden voor bezit van drugs            |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 13 oktober een 30-jarige man uit Enschede en een 33-jarige man uit Haaksbergen aangehouden. In hun auto werd een hoeveelheid drugs gevonden.


Agenten hielden het voertuig staande op de Vredenseweg in Winterswijk bij een verkeerscontrole. Bij controle van het voertuig en de personen werd een hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De drugs en de auto zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De drugs wordt vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.


2010151306

|     |Lichtenvoorde - Geld weg bij inbraak in horecagelegenheid |

Bij een horecagelegenheid aan de Broekboomstraat in Lichtenvoorde is in de nacht van maandag op dinsdag 12 oktober ingebroken. Hierbij is onder andere een onbekende hoeveelheid geld weggenomen.


De inbraak werd de volgende ochtend ontdekt en gemeld. Hoe men het pand is binnen gekomen, is nog niet duidelijk. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2010150942

|     |Ruurlo - Aanrijding tussen tractor en personenauto        |

Een 72-jarige tractorbestuurder uit Borculo en een 21-jarige automobilist uit Duiven raakten dinsdag 12 oktober gewond toen zij op de Borculoseweg in Ruurlo met elkaar in aanrijding kwamen. Beide zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen de melding rond 16:30 uur. De tractorbestuurder reed over een
parallelweg langs de Borculoseweg, hij kwam vanuit de richting Borculo en reed richting Ruurlo. Toen hij ter hoogte van de Hofteweg de Borculoseweg wilde oversteken zag hij de 21-jarige automobilist vermoedelijk over het hoofd. Hij reed over de Borculoseweg in richting Ruurlo. Er ontstond een aanrijding waarbij beide bestuurders gewond raakten. De tractorbestuurder zat bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden.
Wegens bergingswerkzaamheden en het onderzoek van de verkeersongevallendienst is een deel van de Borculoseweg enige tijd afgesloten geweest. Het verkeer werd via de parallelweg omgeleid.


2010151196

|     |Silvolde - Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld      |

De politie heeft dinsdag 12 oktober een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld in een woning aan de Terborgseweg in Silvolde. Er is hierbij één verdachte aangehouden en één personenauto in beslag genomen.


De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De woning bleek deels te zijn ingericht als hennepkwekerij. Er werden in totaal ruim 800 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De op dat moment in het pand aanwezige persoon, een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.


De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De auto van de verdachte is in beslag genomen in het kader van het beleid 'kaalplukken'. De politie maakt proces-verbaal op.


2009093036


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --