Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 13 oktober 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 13 oktober t/m zondag 31 oktober 2010

Woensdag 13 oktober
12.30 uur
Wethouder Stoelinga spreekt bij de afsluiting van de Scholentocht in de wijk Kruiskamp-Koppel. Locatie: Michaelschool, Van Almondestraat 2 te Amersfoort.

Donderdag 14 oktober
12.45 uur
Wethouder Boeve en wethouder Buijtelaar zijn aanwezig bij onthullen de nieuwe naam van het Zorgloket. Locatie: Utrechtseweg 12 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Boeve spreekt tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van het Gehandicapten en Patiënten Platform Amersfoort. Locatie: Nieuwe Kerk, Leusderweg 110, hoek Daltonstraat te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan een debat tijdens de Landelijke Manifestatie Bouwen op ambitie, georganiseerd door Architectuur Lokaal. De dagvoorzitter is Felix Rottenberg, voorzitter van Architectuur Lokaal. Locatie: de Rijtuigenloods op de Wagenwerkplaats,

Vrijdag 15 oktober
15.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de wijk Soesterkwartier in het kader van zijn kennismaking met de stad. Locatie: op de fiets door de wijk.

17.00 uur
Wijkwethouder Barendregt bezoekt de onthulling van de eerste mozaïektegels in straten in de wijk Schothorst. Locatie: het speelveld Boomrijk/Boelestein in de wijk Schothorst te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Barendregt opent de expositie 'Vreemde gasten' ter gelegenheid van de start van de Stichting Kunst in Amersfoort (voorheen de KunstKijkRoute). Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Zaterdag 16 oktober
11.00 uur
Burgemeester Bolsius opent de Week van de Geschiedenis 2010 in Amersfoort. Het landelijke thema van deze week is Land en Water. Locatie: Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 2-/21 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Stoelinga opent de vernieuwde accomodatie van De Eemruiters. De wethouder zal een lint doorknippen en daarmee de overkapping officieel in gebruik nemen. Locatie: Engweg 15 te Hoogland.

Woensdag 20 oktober
9.30 uur
Wethouder Stoelinga opent het toernooi van de 30e Open Damkampioenschappen van Amersfoort en spreekt de spelers toe. Locatie: Wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort.

14.00 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Barendregt bezoeken de wijk Liendert-Rustenburg in het kader van de kennismaking van de burgemeester met de stad. Locatie: Op de fiets door de wijk.

Vrijdag 22 oktober
10.00 uur
Burgemeester Bolsius overhandigt het eerste exemplaar van het boek 'De grote zaal' door Jacoba van der Velde aan een van de oudste en nog actief lezende inwoner van Amersfoort. Het thema van het boek is ouderdom. De overhandiging gebeurt in het kader van de jaarlijkse actie Nederland Leest. Locatie: Bibliotheken Eemland, locatie Zonnehof, Zonnehof 12 te Amersfoort.

Maandag 25 oktober
17.00 uur
Wethouder Boeve reikt het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-certificaat) uit. Dit certificaat ontvangen ondernemers die er alles aan gedaan hebben om de omgeving veilig te maken en te houden. Locatie: Bodyfashion Center, Valutaboulevard 20 te Amersfoort.

Dinsdag 26 oktober
13.00 uur
Wethouder Boeve ondertekent tijdens de expertmeeting Werk & Mantelzorg het samenwerkingsconvenant waarmee Amersfoort ambassadeur Werk & Mantelzorg wordt. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan de expertmeeting van het Jeugd Literair Podium voor vakdocenten Nederlands, georganiseerd door Gastvrij Amersfoort, bibliotheek, boekhandels en Story Awards. Locatie: Vakcollege Hooglandseweg 55 te Amersfoort.

19.30 uur
Burgemeester Bolsius markeert met de medewerkers van de brandweer de overgang van de brandweermensen naar de Veiligheidsregio Utrecht. Locatie: Brandweerkazerne, Kleine Koppel 35 te Amersfoort.

Woensdag 27 oktober
11.00 uur
Wethouder Barendregt ontvangt het eerste exemplaar van het jubileumboek van Scholen in de Kunst. Locatie: Wereldrestaurant Dara, Grote Koppel 5 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de afsluiting van het project Laakkade. Locatie: Bonte Poort 20 te Bunschoten.

19.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de internationale uitwisselingsbijeenkomst Koplopers Homo-emancipatie (Roundtable Local Focal Points LGBT Equality policies). Locatie: Het Binnenhof, de Ridderzaal, Binnenhof 8a te Den Haag.

Vrijdag 29 oktober
14.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de wijken Kruiskamp en Koppel in het kader van zijn kennismaking met de stad. Locatie: op de fiets door de wijk.

Noot voor de redactie,