Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 13 oktober 2010 Maddy Lubbers & Rosita de Vries: 053-455 5588

Verkeerscontrole
Enschede
Politie Twente, team Enschede-Centrum, heeft dinsdag 12 oktober een verkeerscontrole gehouden.

Van 11.00 uur tot 15.30 uur werden alle bestuurders op de Mooienhof gecontroleerd. Veertien bestuurders kregen een boete. Negen bestuurders droegen geen gordel, twee bestuurders belden niet handsfree, één auto was niet verzekerd, één bestuurder had geen rijbewijs en één bestuurder reed tijdens een rijontzegging. (2010092643)

Schennispleger aangehouden
Markelo
De politie Twente heeft dinsdag 12 oktober, omstreeks 12.30 uur, een 27-jarige man uit Raalte aangehouden op verdenking van schennispleging en ontucht. Hij wordt er van verdacht dit te hebben gepleegd tussen woensdag 22 september en 6 oktober aan de Anholtkamp in Markelo. De 27-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010085999)

Hennepkwekerij in vroeg stadium opgerold Oldenzaal
Politie Twente, team Oldenzaal, heeft dinsdag 12 oktober, omstreeks 08.00 uur, een 31-jarige Enschedeër aangehouden als eigenaar van een Hennepkwekerij in oprichting aan de Klarinetlaan in Oldenzaal. Alle materiaal om hennepkweek mogelijk te maken zijn in beslag genomen en proces-verbaal is tegen de 31-jarige opgemaakt. (2010092486)

Tasjesdief aangehouden
Enschede
Camerabeelden en alerte politiemensen hebben geleid tot de aanhouding van een 19-jarige tasjesdief uit Enschede. De man is gisterenavond op het Stationsplein aangehouden toen politieagenten hem zagen lopen.

De diefstal van de handtas was in de nacht van zondag 10 op maandag 11 oktober al ontdekt, toen op de camerabeelden van de Stadsgravenstraat gezien werd dat een man een pasje op straat gooide, vlakbij een daar liggende handtas. De politie heeft meteen op dat moment de betreffende man -26 jaar oud, zonder vaste woon- of verblijfplaats- aangehouden. Na hem maandag verhoord te hebben en de camerabeelden uit de binnenstad beter bekeken te hebben, werd duidelijk dat de gestolen handtas door een andere persoon op straat was gegooid. Deze man werd op de camerabeelden herkend. De 26-jarige is in vrijheid gesteld en de mededeling dat de 19-jarige gezocht werd voor diefstal werd verspreid onder de politiemensen van Team Binnenstad. Dat leidde meteen diezelfde dag tot de aanhouding van de verdachte. De eigenaresse van de handtas heeft haar tas terug gekregen en aangifte gedaan. (2010091959)

Drie mannen aangehouden na achtervolging Enschede
Na een achtervolging met hoge snelheden door woonwijken en het buitengebied van Enschede door een motorrijder van Politie Twente werden de bestuurder en twee inzittenden van een, naar later bleek, gestolen auto aangehouden.

Rond 21.00 uur wilden surveillerende agenten een auto controleren in de buurt van het station van Enschede. Hierop ging de auto ervandoor en verdween deze uit het zicht. Toen een collega motorrijder ter plaatse uitkeek naar de auto, ging de auto er met hoge snelheid vandoor. De motorrijder zette de achtervolging in richting van de Deurningerstraat. De auto reed met zeer hoge snelheid door woonwijken, waarbij auto's werden afgesneden en werd 'spook' gereden. Meerdere voetgangers en fietsers werden gewaarschuwd door de sirene en het zwaailicht van de motorrijder, die op afstand de auto volgde. Op de Hengelosestraat in Deurningen, ter hoogte van wegrestaurant Frans op den Bult, kwamen diverse politieauto's ter versterking aanrijden. Uiteindelijk staakten de verdachten de vluchtpoging op de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Twee inzittenden, een 45-jarige man uit Apeldoorn en een 25-jarige man uit Enschede, konden direct worden aangehouden. De bestuurder van de auto vluchtte weg. Na een achtervolging te voet door agenten via tuinen van woningen, werd de 29-jarige man uit Enschede gelokaliseerd door een politiehond. Hierbij werd de verdachte door de hond gebeten. Na controle bleek de auto gestolen te zijn in Duitsland. Hierop is de 29-jarige aangehouden voor mogelijk diefstal of heling en bedreiging. Alle drie verdachten zijn voor verder onderzoek op het politiebureau ingesloten. (2010092709 / 2010092720)

Overtreding huisverbod
Goor
De 50-jarige man uit Goor die dinsdag 5 oktober, zie onderstaand persbericht, een huisverbod heeft gekregen is weer aangehouden. De 50-jarige heeft maandag 11 oktober dit verbod overtreden en toch contact gezocht met zijn gezin. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (2010092298)

Persbericht 6 oktober 2010

Huisverbod uitgereikt

Goor

Een 50-jarige man uit Goor heeft dinsdag 5 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn vrouw. (2010090221)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Automobilist met grote hoeveelheid contacten aangehouden Hengelo
Surveillerende agenten hebben in de vroege ochtend van woensdag 13 oktober een 27-jarige automobilist uit Duitsland aangehouden op verdenking van witwassen van geld.

Omstreeks 04.30 uur zien agenten op de A1 een auto met zeer hoge snelheid in de richting van Deventer rijden. Aan het stopteken voldoet de automobilist. Bij controle blijkt het te gaan om een 27-jarige Duitster uit Berlijn. Als de agenten in de auto een tas vinden, blijkt dat hierin ruim 40.000 euro zit. Hierop wordt de 27-jarige aangehouden en is in afwachting van het ingestelde onderzoek in verzekering gesteld. Het geld is in beslag genomen en de herkomst zal worden onderzocht. (2010092738)

Diefstal portemonnees, politie zoekt getuigen Hengelo
Dinsdagmiddag 12 oktober heeft, een onbekend gebleven man kans gezien om achter de balie van een restaurant aan de Bandoengstraat, de portemonnees van de medewerkers te ontvreemden.

Omstreeks 15.30 uur komt een man het restaurant binnen, als de medewerkster naar de man loopt om hem te helpen ziet ze dat hij drie portemonnees achter de balie weggrist en er vandoor gaat. Zij rent hem achterna de Bandoengstraat door, als ze in de Sabastraat met de Clebesstraat is aangekomen verliest zij de dader uit het oog. Het gaat om een man met het volgende signalement: . Getint uiterlijk (mogelijk Marokkaans) . Slank tot normaal postuur
. Kort zwart haar
. Tussen 25 en 30 jaar
. Korte zwarte lerenjas.

Getuigenoproep:
De recherche van Politie Twente is een onderzoek gestart en vraagt getuigen, zich te melden. Heeft u informatie die bij kan dragen aan het oplossen van deze diefstal, neemt u dan contact op met de recherche in Hengelo via 0900-8844 of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Getuigen die al met de politie hebben gesproken hoeven zich niet nogmaals te melden.

Inbreker aangehouden
Almelo
Na onderzoek heeft de Politie Twente op 12 oktober rond 11.30 uur een 49-jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Schoolstraat in Almelo op 8 oktober jl.

Toen op 8 oktober jl. rond 14.00 uur een 81-jarige bewoonster van een woning aan de Schoolstraat in Almelo thuis kwam, hoorde zij gestommel op het dak. Toen zij naar buiten liep, zag ze een man van haar garage springen en wegrennen in de richting van de Henriëtte Roland Holstlaan. Toen zij boven kwam in haar woning, bleek de bovenverdieping overhoop gehaald en vermiste zij juwelen. Dankzij het goede signalement dat de vrouw kon geven van de verdachte, kon de Politie Twente na verder onderzoek op 12 oktober rond 11.30 uur een 49-jarige man uit Almelo aanhouden. De man is een veelpleger en is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2010091328)

Getuigen gezocht autobrand Rombout Verhulstlaan Almelo
De politie Twente is opzoek naar getuigen van de autobrand op dinsdag 12 oktober aan de Rombout Verhulstlaan in Almelo. Rond 22.30 uur is er melding van de brand gedaan. In eerste instantie werd gedacht dat er een boom in de brand zou staan. Uiteindelijk bleek het om een geparkeerde auto te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat het om brandstichting gaat.

De politie is kort na de melding een Burgernet actie gestart. Daarin is mensen gevraagd zich te melden als ze personen of voertuigen in de Rombout Verhulstlaan hebben gezien. Er zijn geen reacties op de oproep gekomen.

Inmiddels is uit onderzoek duidelijk geworden dat rond 22.30 uur een oudere man en vrouw op de Rombout Verhulstaan hebben gelopen. Dit stel heeft aangebeld bij een van de buurtbewoners en gevraagd of hij wist wat er aan de hand was. Volgens de man en de vrouw zou er brand zijn. De buurtbewoner heeft daarop de brandweer gebeld. De politie wil graag met deze oudere man en vrouw in contact komen. Zij kunnen mogelijk belangrijke getuigen zijn.

Daarnaast verzoekt de politie mensen die rond 22.30 uur mensen of voertuigen in de omgeving van de Rombout Verhulstlaan hebben gezien zich te melden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie Twente, rechercheteam Almelo op: 0900 - 8844. (2010092722)

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken. Vanaf 1 juli 2010 kunnen Burgernetacties worden ingezet in Almelo.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Elke inwoner (16 jaar of ouder) van Almelo kan zich aanmelden. Ook als u niet in Almelo woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon.

Aanmelden kan via internet: www.burgernet.nl of via de antwoordkaart die in Almelo is verstuurd.

---- --