Gemeente Meerssen


Persbericht van 13-10-2010

Onderzoek naar tevredenheid over leven en wonen
Kernpeilingen Gemeente Meerssen 2010

Het gemeentebestuur gaat met vragenlijsten peilen hoe de burgers het wonen, het leven en de betrokkenheid in de gemeente Meerssen ervaren. Met name de tevredenheid in de kernen staat hierbij voorop. Het gemeentebestuur wil bijvoorbeeld weten of men de voorzieningen in de buurt voldoende vindt, hoe veilig men zich in het dorp voelt en hoe schoon de burgers hun buurt ervaren. Ook wil het gemeentebestuur weten hoe de gemiddelde gezondheidstoestand van de inwoners per dorp is.

Willekeurige steekproef
Met ingang van deze week zullen de vragenlijsten op basis van een willekeurige steekproef uit het bevolkingsregister per post worden toegezonden aan ca. 4.300 huishoudens uit de diverse woonkernen van de gemeente Meerssen. De vragenlijst kan worden ingevuld door de persoon binnen het huishouden, die het eerst jarig is en dan 18 jaar of ouder wordt. De vragenlijsten worden volledig geanonimiseerd verwerkt. Men kan de ingevulde vragenlijsten terugsturen tot uiterlijk 14 november 2010.

Invullen op internet
Niet iedereen zal per post een vragenlijst ontvangen, maar via de gemeentelijke website www.meerssen.nl kunnen wel álle inwoners van 18 jaar en ouder de vragenlijst (digitaal) invullen. Via internet invullen is eveneens mogelijk tot en met 14 november 2010.

Rapportage
Met de verzamelde resultaten zal een rapportage worden gemaakt met daarin de resultaten van de kernpeiling per dorp van de gemeente Meerssen. De resultaten worden goed bekeken op wat goed gaat en wat verbeterd kan worden.