Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente 13 oktober 2010 Maddy Lubbers & Joyce van Essen; 053-455 5588

Politie Twente controleert op inhaalverbod Azelo - Bathmen
Dinsdag 12 oktober heeft de politie Twente in samenwerking met het KLPD vrachtwagens gecontroleerd op het naleven van het inhaalverbod. Bij de controle is ook gebruik gemaakt van een helikopter.

Tussen 15.00 - 17.30 uur is er gecontroleerd op de op de A1 tussen knooppunt Azelo en Bathmen. Er was deze tijd veel verkeer op de weg, waardoor de meeste chauffeurs zich goed aan de regels hielden. In totaal hebben 11 vrachtwagenchauffeurs een verbaal gekregen voor het overtreden van het inhaalverbod.

De politie wil met deze controle de verkeersveiligheid vergroten en de frustratie bij overige weggebruikers wegnemen. Inhalende vrachtwagens is namelijk een grote ergernis van veel weggebruikers.

Diefstal auto's in Enschede en Hengelo Enschede
Op 12 oktober tussen 7.00 uur en 16.30 uur is er een auto gestolen aan de Hengeveldebrink in Enschede. Het betreft een blauwe Volkswagen Polo met kenteken NV-RJ-16.

Hengelo
Aan de Otto Klempererstraat in Hengelo is in de nacht van 11 op 12 oktober een auto gestolen. De eigenaar van de auto ontdekte de diefstal op 12 oktober omstreeks 13.30 uur. Het betreft een witte Suzuki Alto spirit met kenteken PT-LP-09.

Heeft u deze auto's ergens gezien of informatie die de politie kan helpen? Neemt u dan contact op met Politie Twente. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010092672 / 2010092528)

Burgernet actie in Almelo: vermiste vrouw terug Almelo
Op 13 oktober omstreeks 15.30 uur is Politie Twente een Burgernet actie gestart in verband met de vermissing van een 61-jarige vrouw in Almelo. De dementerende vrouw werd vermist door haar dochter, bij wie zij op bezoek was vanuit Rotterdam. Het Burgernet bericht werd verstuurd naar 1.046 deelnemers en beluisterd door 345 deelnemers. Na een uur belde één van hen met de informatie haar te hebben gezien op de woonboulevard in Almelo. Tegelijkertijd trof de zus van de meldster, die eveneens op zoek was, haar aan. Politie Twente dankt alle Burgernet deelnemers voor haar aandacht en inzet.

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken. Vanaf 1 juli 2010 kunnen Burgernetacties worden ingezet in Almelo.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Elke inwoner (16 jaar of ouder) van Almelo kan zich aanmelden. Ook als u niet in Almelo woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon.

Aanmelden kan via internet: www.burgernet.nl of via de antwoordkaart die in Almelo is verstuurd.

Aanrijding letsel
Wierden
Bij een aanrijding tussen een fietser en een tractor (bestuurd door een 56-jarige man uit Wierden) op 13 oktober aan de Stegeboersweg, is de fietser zwaar gewond geraakt. De Afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht.

Omstreeks 15.40 uur fietst een 73-jarige man uit Rijssen over de Stegeboersweg in Wierden. Bij de kruising met de Heurnerweg fietst hij om nog onbekende reden tegen het achterwiel van de tractor die de Stegeboerweg opdraait. Door de aanrijding komt de 73-jarige fietser ten val en raakt hierdoor dusdanig gewond dat hij met onbekend letsel moet worden overgebracht naar het ziekenhuis.

---- --