Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 13 oktober 2010

107 deelnemers bij Military Boekelo-Enschede
Dit jaar slechts een afvaller bij veterinaire keuring

Bij de veterinaire keuring van Military Boekelo-Enschede is vanmiddag slechts een paard afgekeurd door de ground jury. Het betreft het paard September Bliss van de Ierse amazone Elizabeth Power. De jury bestond uit Christian Landolt (SUI), Dr. Ernst Topp (GER), Ciska van Meggelen (NED) en het hoofd van het veterinaire team, de heer Gert Jan ter Heide.

Voor de Nederlandse Merel Schurink, die in Boekelo voor het eerst aan start komt, was de uitslag niet gelijk bekend. Haar paard werd in eerste instantie niet goedgekeurd, maar moest wachten tot het einde. Als laatste paard mocht de combinatie nogmaals voordraven en ze kregen alsnog het groene licht.

Morgen om 8.45 uur gaat de eerste deelnemer van start in de dressuur. Dit is de combinatie Caroline Powel (NZL) met Mrs. Tilly. De laatste deelnemer is Julia Krajewski (GER) met After the Battle. Zij starten om 16.55 uur. Op vrijdag is deel twee van de dressuurproef. Deze wordt gereden tussen 8.45 en 17.00 uur.

Op zaterdag wordt de crosscountry gereden. Dit spectaculaire onderdeel start om 9.00 uur. Op zondag staat het springen op het programma. De eerste deelnemers verschijnt om 11.00 uur aan de start. Op zondag om 16.00 is bekend wie de minste strafpunten heeft en de winnaar is van de Grote Prijs van Enschede. Om 16.15 uur wordt dan de Grolsch Nations Cup uitgereikt aan het winnende landenteam.

Alle startlijsten en uitslagen zijn te vinden op de website van de Military Boekelo-Enschede onder wedstrijd 2010 of via www.rechenstelle.de De lijsten worden elke minuut ververst en zijn altijd up-to-date.Ingezonden persbericht