Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

13 oktober 2010

---

Billy Boest verovert harten

13 oktober 2010

De kinderen van de Slootermeerschool en de Sint Henricus doen vol overgave mee aan de zwerfvuilopruimwedstrijd. Wethouder Els Verdonk bracht beide scholen een bezoek... Afbeelding: Billy Boest

"Billy Boest!" gilden de achtstegroepers van de Sint Henricusschool enthousiast toen Els Verdonk hun lokaal binnenkwam. Alle ogen keken vol spanning naar de kranten, die wethouder mee had genomen: de 2e editie van het Billy Boest Bulletin mèt daarin onder andere de tussenstand.

Leerlingen in gesprek met Els Verdonk Hoewel de kinderen teleurgesteld waren in het feit dat niet de Sint Henricus maar de Slootermeerschool op kop ligt, praatten ze een half uur lang met de wethouder over het belang van schone straten. De meeste kinderen zijn overtuigd van het belang van een schone buurt en gelukkig willen de meeste daar ook best wel iets voor doen.

Leerlingen Slootermeerschool aan de slag

De kinderen van groep 3/4 van de Slootermeerschool namen Els Verdonk mee naar buiten om te laten zien hoe goed ze vuil kunnen ruimen. Er wordt zelfs een mobieltje in de struiken gevonden Gewapend met de door het Stadsdeel beschikbaar gestelde zwerfvuilgrijpertjes en hun veiligheidshandschoentjes maakten ze een klein rondje door de buurt.

Geconcentreerd raapten de kinderen alles op wat ze tegen kwamen: plastic tasjes, peuken, bierdoppen, blikjes, papiertjes, een sok en zelfs een kapot mobieltje. Eén van de kinderen vond onder een struik zelfs een complete lichtarmatuur

Er werd van alles gevonden en de kinderen brachten het allemaal naar Els Verdonk die met de vuilniszak klaar stond. Al na 20 minuten hadden de kinderen twee grote zakken boordevol zwerfvuil verzameld. Zo zwaar dat de wethouder hulp nodig had om ze te tillen.

Met volle zakken gaat de groep terug Voldaan én trots kijkt iedereen op het bezoek terug: de leerkrachten, de kinderen én de wethouder.

Welke school gaat winnen?

Op 20 oktober telt en weegt het Stadsdeel het door schoolkinderen verzameld zwerfvuil. Op 22 oktober `s middags, brengt de wethouder - in verband met de prijsuitreiking - een bezoek aan de winnende school: de Sint Henricus of de Slootermeerschool.

---