3 M Belgium en METALogic nv winnen Pension Ambassador Award

13/10/2010 20:00

Delta Lloyd Life

3M Belgium en METALogic nv zijn de eerste laureaten van de Pension Ambassador Award in de respectievelijke categorieën 'Grote ondernemingen' en ' KMO'. De Pension Ambassador Award beloont én erkent die ondernemers die zich inzetten om een duurzame toekomst voor hun medewerkers te creëren door een personeelspolitiek op lange termijn te voeren en die hierbij een doordachte pensioenfilosofie gebruiken. Uit 261 deelnemende bedrijven scoorden 3M en METALogic hierin het beste.

Het is de eerste keer dat Delta Lloyd Life en Trends/Tendances ism HR Builders deze Pension Ambassador Award uitreiken. "Als pensioenverzekeraar willen wij een facilitator zijn voor positieve pensioeninitiatieven," verduidelijkt Laurent Winnock, woordvoerder van Delta Lloyd Life. "Wij geloven er sterk in dat de pensioenen niet het 'zwarte beest' van de Belgen hoeven te zijn, maar net een kans tot een verbetering van je leven. Als er maar voldoende wordt voorbereid. Door het in het leven roepen van de Pension Ambassador Award hopen we ook de bedrijfswereld te stimuleren om over de vergrijzing en de pensioenen na te denken."

261 bedrijven solliciteerden naar de titel van Pension Ambassador Award. Na een eerste selectie door de jury werden 3M, IPG Group en SMEG nv genomineerd in de categorie 'Grote bedrijven' en METALogic, ARC Europe en Item Solutions in de categorie 'KMO'. Een tweede juryronde in combinatie met de 'Pensionize me'-wedstrijd zorgden voor de uiteindelijke laureaten.

"Voor de samenstelling van onze jury waren we op zoek naar echte pensioen- en HR-specialisten," zegt Laurent Winnock. "We zijn dan ook enorm trots dat deze 4 professionals hun actieve deelname aan de Pension Ambassador Award toezegden. De jury bestond uit juryvoorzitter Professor Jos Berghman (Professor Sociaal Beleid - CeSO en Leerstoelhouder Pensioenbeleid aan de K.U.Leuven), Caroline Ven (Directeur beleidscel Eerste Minister Yves Leterme), Laurence Vanhée (Personeel & Organisatie Directeur FOD Sociale Zekerheid & HR team of the Year 2008) en Ivan Van de Cloot (Hoofdeconoom Itinera Institute). Zij onderwierpen de geselecteerde bedrijven aan een spervuur van vragen om hun kijk op het pensioenbeleid van elk van de genomineerden te vervolledigen."

De laureaten

De uiteindelijke laureaten werden bepaald door de juryscore (90%) en de score van de 'Pensionize me' wedstrijd (10%) samen te tellen. "De juryleden waren het eigenlijk unaniem eens wat de keuze van de uiteindelijke laureaten betreft," geeft juryvoorzitter Professor Jos Berghman aan. "We waren op zoek naar pioniers, voortrekkers, bedrijven die al het één en ander kunnen voorleggen op vlak van concrete maatregelen om de vergrijzing op te vangen in hun HR-beleid. We kregen de nodige facts & figures voorgeschoteld waaruit bleek dat 3M en METALogic overtuigend het best anticiperen op deze huidige maatschappelijke problematiek. De jury wil evenwel ook IPG Group als lovenswaardig vermelden in de categorie 'Grote Ondernemingen'. Zij zijn pas recenter aan het werk maar timmeren toch aan een creatief parcours."

Ook de ingesteldheid van beide bedrijfsleiders, Mevr. Buelens (METALogic) en Mr. Verdurmen (3M), stelden de juryleden zeer op prijs. "Ze zijn zich er duidelijk van bewust dat de oudere werknemers een echte meerwaarde betekenen voor het bedrijf," gaat Professor Berghman verder. "Zij dragen onder andere hun kennis over op jongere werknemers en delen hun rijke ervaring. Dat is van onschatbare waarde voor elke onderneming." .

Meer informatie

Op www.pensioen2010.be kom je meer te weten over de laureaten en de andere genomineerde bedrijven.

Over 3M

3M is een sterk gediversifieerde onderneming, die een leidende rol speelt in markten als gezondheidszorg, transport, veiligheid en beveiliging, elektronica, telecommunicatie, industrie, kantoor- en consumentenproducten enz. De onderneming met hoofdzetel in St Paul, Minnesota, heeft vestigingen in meer dan 60 landen en brengt in meer dan 200 landen producten op de markt.

3M Belgium heeft een verkoopkantoor in Diegem en een productievestiging in Zwijndrecht en stelt 420 mensen te werk. De verkoopvestiging in Diegem brengt een uitgebreid gamma van 3M producten op de Belgische en Luxemburgse markt. 3M in Zwijndrecht is het hoofdkwartier voor de Europese productie en verkoop van gespecialiseerde basismaterialen, waaronder halffabrikaten voor andere 3M fabrieken (zoals tapes en lijmen o.m. voor Post-it® Notes), In Zwijndrecht bevindt zich ook één van de toonaangevende 3M laboratoria voor het onderzoek en de ontwikkeling van specialty materials en de technische ondersteuning van klanten. 3M, Scotch, Post-it, en Scotch-Brite zijn handelsmerken van 3M.

Website: http://www.3M.be

Over METALogic

METALogic biedt een zeer breed gamma van producten en diensten voor het opvolgen van materiaaldegradatiefenomenen in het algemeen en corrosie in het bijzonder. Het bedrijf werd in 1991 opgericht als spin-off van het Departement Metaalkunde en Toegepaste Materiaalkunde van de Katholieke Universiteit Leuven. Het klantenbestand van METALogic situeert zich binnen de chemische, petrochemische, staal en vele andere industriële sectoren.

METALogic ontwikkelt eigen technologie voor het ondersteunen van haar eigen producten- en dienstenpakket, speelt een actieve rol in internationale wetenschappelijke netwerken en verzorgt ook oplossingen als onafhankelijk leverancier van contractonderzoek. "De geavanceerde expertise met betrekking tot drie technologieën - ultrasoon onderzoek, elektrochemie en akoestische emissie - laat toe om oplossingen op maat te ontwikkelen voor problemen binnen het domein van het materiaalonderzoek en de corrosiebeheersing." Het personeel van METALogic verenigt academische met industriële ervaring en omvat expertise binnen gevarieerde disciplines zoals het elektrochemisch opvolgen van corrosieprocessen, het niet-destructief onderzoek, het ultrasoon onderzoek, risicogebaseerde inspectie, lastechnologie,...

Website: http://www.metalogic.be

Contact

Laurent Winnock

Woordvoerder Delta Lloyd Life

+32 2 238 89 23 - +32 479 36 24 50

@: woordvoerder@deltalloydlife.be

Delta Lloyd Life

Delta Lloyd Life is ontstaan in juli 2001 uit de fusie van 3 Belgische bedrijven, aanwezig op de levensverzekeringsmarkt sinds talrijke jaren: CGU Life, OHRA Leven en Norwich Union.

Door een aantal fusies in Nederland en het Verenigd Koninkrijk begin 2000 behoorden deze 3 bedrijven tot dezelfde moedermaatschappij. Het was dan ook een logische stap om de krachten te bundelen en in België één levensverzekeringsbedrijf uit te bouwen.

In 2008 verdubbelde Delta Lloyd Life zijn omzet in België met de overname van Swiss Life Belgium. De nieuwe combinatie maakt van Delta Lloyd Life een specialist in de nichemarkt pensioenen en garandeert haar een stevige marktpositie op de Belgische levensverzekeringsmarkt.

Daarenboven realiseert Delta Lloyd Life via deze fusie een gestage groei in Niet-Leven in België onder de merknaam Zelia.

Onze hoofdzetel bevindt zich in Brussel, Fonsnylaan nr 38.

Delta Lloyd Life is een filiaal van de Nederlandse verzekeringsgroep Delta Lloyd.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel