Universiteit Leiden

VSNU organiseert conferentie voor bacheloronderzoek

De VSNU roept bachelorstudenten die maatschappelijk relevant onderzoek hebben gedaan, een beschrijving in te sturen voor de eerste Student Research Conferentie. Die vindt plaats op 14 en 15 oktober in Leidse Academiegebouw. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt.

Hbo en wo

Uitgenodigd om hun onderzoeksbeschrijving in te zenden zijn Nederlandse en Vlaamse hbo- en wo-bachelors. Zij kunnen, mits geselecteerd door het Scientific Program Commitee, hun onderzoek presenteren door middel van een workshop of poster. Aanmelden kan tot 1 mei via de website van de VSNU. Gewoon als deelnemer naar de conferentie komen kan ook.

Student Research Award

Alle universiteiten dragen wetenschappers aan die gezamenlijk het Scientific Program Commitee vormen. Dit committee reikt aan het eind van de conferentie de Student Research Award uit aan het beste en meest relevante onderzoek.

Studenten enthousiasmeren

De conferentie heeft tot doel om de verwevenheid van onderwijs en onderzoek in de bachelor te verstevigen. De universiteiten willen studenten tevens in een vroeg stadium van hun studie enthousiasmeren voor maatschappelijk relevant onderzoek. Want, zoals de key note speaker van de bijeenkomst prof.dr. Wubbo Ockels, directeur van Aerospace for Sustainable Engineering and Technology van de TU Delft, het zegt: âEr is zoveel vernieuwing nodig - erg goed dat studenten meehelpen. Het is ook hun toekomst.â

Een oproep aan studenten staat in de Studentennieuwsbrief van 30 maart.

(30 maart 2010/CH/VSNU)