Eerste Nederlandse tour voor Nederlands schaatstalent Jacqueline Voll

21/05/2010 10:09

Holiday on Ice Productions B.V.

Energia komt naar Nederland

Schiphol Rijk, 21 mei 2010 - In de nieuwe show van Holiday on Ice, Energia, rijden kunstrijdsters van eenentwintig nationaliteiten mee waaronder de Nederlandse Jacqueline Voll. Dit tweeëntwintig jarige talent uit Hendrik-Ido-Ambacht treedt dit najaar voor het eerst op voor het Nederlandse publiek. Jacqueline schaatst sinds November afgelopen jaar bij Holiday on Ice en trad al eerder op in Duitsland. Jacqueline, op haar negende begonnen met kunstrijden in Dordrecht, behaalde al enkele KNSBtitels en heeft 'óntzettend veel zin om voor haar eigen publiek op te gaan treden'. Samen met collega Madelène van Beuzekom zijn zij de enige Nederlandse schaatsers in deze cast. Madelène schaats al sinds 2006 bij Holiday on Ice. Energia is vanaf 14 oktober te zien in tien steden door heel Nederland. Kaarten voor de show zijn vanaf vandaag te koop.

De show, die op 14 oktober met try-outs start in Goes, vertelt het verhaal van een epische reis door tijd en ruimte. Een van de blikvangers van Energia is het immense decor. Dit driedimensionaal bewegende universum bestaat uit een gigantische planeet met daarom heen een dampkring van ijs waar zelfs op geschaatst kan worden. Negenendertig topschaatsers tonen hun kunsten in het twee uur durende familie spektakel. Jacqueline en Madelène schaatsen in het ensemble en vervullen diverse rollen.

Creatieven

De energieke familieshow is geregisseerd door Kevin Cottam en geproduceerd door Holiday on Ice, onderdeel van Stage Entertainment, het live entertainment bedrijf van Joop van den Ende. De muziek is speciaal gecomponeerd door het ervaren Canadese trio: Réné Dupéré, Ella Louise Allaire en Martin Lord Ferguson onder meer bekend van het Cirque de Soleil. De kleurrijke en fantasievolle kostuums zijn ontworpen door Roberto Rosello.

Holiday on Ice

Holiday on Ice is wereldwijd marktleider in live ijsentertainment. Elk jaar bezoeken ruim 2 miljoen mensen de rondreizende shows. Samen doen ze jaarlijks 80 steden aan en verzorgen ze ongeveer 700 optredens. Holiday on Ice maakt sinds 1996 deel uit van Stage Entertainment, Europees marktleider in live entertainment.

Kaarten voor Energia zijn vanaf heden verkrijgbaar via 0900 300 3000 (45cpm) of via www.holidayonice.nl

///EINDE PERSBERICHT///

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.holidayonice.nl