Ingezonden persbericht


Holiday on Ice onthult special guest

Zangeres Do zingt en schaatst in de nieuwe show 'Energia'

Schiphol-Rijk, 9 augustus - Zangeres Do krijgt een rol in 'Energia', de nieuwe show van Holiday on Ice. Waar de marktleider in ijsshows al eerder samenwerkte met onder andere Belle Perez en Gerard Joling, mag nu Do de rol van special guest vertolken. Do zal de 'Energia'- song live ten gehore brengen in twaalf shows. Ook zingt zij haar grote hit 'Heaven'. Dit nummer sluit perfect aan bij het thema en het decor van de show. Door een gigantische planeet met daaromheen een dampkring van ijs waant de bezoeker zich in de hemel, op een reis door de ruimte. De komende maanden krijgt Do schaatsles van de coaches van Holiday on Ice om schaatsend op te kunnen treden. 'Energia' is in Nederland te zien vanaf 14 oktober en bezoekt tien steden.

Do: "Ik vind het een geweldig avontuur om op te treden bij Holiday on Ice. Als klein meisje vond ik de ijsshows al geweldig met de schaatsters in hun mooie kostuums. Bijzonder om daar nu deel van uit te maken. Het schaatsen vind ik het spannendste onderdeel. Ik kan nu wel wat schaatsen, zelfs een beetje achteruit... maar of ik straks en een schaatsact kan neerzetten én daarbij ook nog kan zingen... dat wordt spannend." Aldus Do.

Andrea Meijers, Country Manager Holiday on Ice Benelux: "Wij zijn zeer verheugd dat Do de cast van 'Energia' komt versterken! Met haar elegante verschijning en haar energieke uitstraling past ze perfect in de show. Als ijsprinses zal Do stralen in het 'Energia'-sprookje op het ijs".

Over 'Energia'
'Energia' vertelt het verhaal van een magische reis door tijd en ruimte langs sterren, planeten en hun bewoners. Eén van de blikvangers van de show is het decor. Dit driedimensionaal bewegende universum bestaat uit een gigantische planeet met daaromheen een dampkring van ijs waar zelfs op geschaatst kan worden. De acrobatiek van de ijsdansers, de kleurrijke kostuums en een betoverende lichtshow maken in combinatie met de clowns Ein & Stein en hun grappige intermezzo's van 'Energia' een spektakel voor de hele familie.

Over Holiday on Ice
Holiday on Ice is wereldwijd marktleider in live ijsentertainment. Elk jaar bezoeken ruim 2 miljoen mensen de rondreizende shows. De verschillende shows van Holiday on Ice doen jaarlijks samen 80 steden aan en verzorgen ongeveer 700 optredens. Holiday on Ice maakt sinds 1996 deel uit van Stage Entertainment, Europees marktleider in live entertainment.

Reserveren voor 'Energia' kan via 0900 300 3000 (45cpm) of via www.holidayonice.nl. Do is voor het eerst te bewonderen op zondag 17 oktober in Goes. De overige showdata zijn te vinden op de website. Kaarten zijn beschikbaar vanaf ¤29, -

///EINDE PERSBERICHT///

Tourschema 'Energia': 
Goes (try outs) Zeelandhallen    14 t/m 17 oktober 2010
Groningen       Martiniplaza     20 t/m 24 oktober 2010
Den Bosch       Brabanthallen    28 t/m 31 oktober 2010
Arnhem          Rijnhal           3 t/m 7 november 2010
Rotterdam       Ahoy             10 t/m 14 november 2010
Eindhoven       Beursgebouw      17 t/m 21 november 2010
Zwolle          IJsselhallen     25 t/m 28 november 2010
Amsterdam       RAI               2 t/t/m 12 december 2010
Maastricht      MECC             15 t/m 19 december 2010
Utrecht         Jaarbeurs        22 december t/m 2 januari 2011