Technische Universiteit Delft

Studium Generale: Concert en discussie: de geschiedenis van den soldaat

door M&C

Studium Generale

14 oktober 2010 | 20:15 uur
plaats: Het Prinsenhof, ingang Oude Delft 183, Delft

Concert en discussie: de geschiedenis van den soldaat

Uitvoering van lâHistoire du Soldaat (in Nederlandse vertaling van Martinus Nijhoff) door professionele musici onder leiding van Thomas Moore. Het concert wordt aangevuld met dansers en een verteller in een choreografie van Ineke Wolters.
Tijdens deze avond zullen we een gesprek houden met het publiek over o.a. de muziek van Stravinsky, ons gebruik van moderne dans en de moraal van Ramuz. Naast aandacht voor de muziek willen we de rol van Stravinsky binnen de moderne dans belichten. Veel van zijn werken waren balletten, die vaak zeer vernieuwend waren. Enkele van zijn werken hebben heuse volksrellen ontketend. Wat heeft Stravinsky voor de moderne dans betekend en wat was er zo bijzonder aan zijn werken? Hoe is dat terug te zien in dans na de tijd van Stravinsky? Dergelijke vragen en meer proberen we te beantwoorden.
Ook zal de discussie ingaan op de moraal in het stuk. Welke ethische vragen worden gesteld? Welke morele problemen aan de kaak gesteld? Hoe zou het publiek hierop reageren? Zijn er verbanden te trekken naar het heden? De bedoeling is de toeschouwer aan het denken te zetten, en vervolgens deze gedachten te delen met andere bezoekers of de uitvoerenden.

Toegang gratis

Meer informatie: www.sg.tudelft.nl

Â