Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij culturele avond over de Andes

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont donderdagavond 14 oktober in de Ridderzaal een culturele avond van stichting Chakana bij. De avond heeft als titel 'Een Reis door de Andes' en staat in het teken van de Zuid-Amerikaanse Andeslanden Bolivia en Peru.

Tijdens de avond treden de buitenlandse gezelschappen Peru Andino (dans) en Anata Bolivia (muziek) op. Ook worden kunstwerken en typische producten uit de Andes getoond. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingsprojecten van stichting Chakana.

Stichting Chakana is een ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor de arme hooglandindianen in Bolivia en Peru. De Aymara en Quechua indianen kennen een rijke en eeuwenoude traditie van muziek, dans en rituelen. Het grootste deel van deze hooglandindianen leeft echter in erbarmelijke omstandigheden in moeilijk toegankelijke gebieden. Met concrete projecten, gericht op voedselzekerheid en het tegengaan van kindersterfte, helpt de stichting de hooglandindianen te overleven.

Noot voor redacties (