Gemeente Lansingerland

Informatieavond PUBER in HUIS!

Op donderdag 14 oktober en donderdag 25 november organiseert de gemeente Lansingerland twee informatieavonden voor ouders van jongeren van 10 t/m 16 jaar.

Deze avonden worden georganiseerd in samenwerking met scholen en organisaties op het gebied van preventie. U bent als ouder van een puber van harte uitgenodigd om aan één of beide informatieavonden deel te nemen.

De ouderavond van 14 oktober is bedoeld voor ouders van jongeren van 10 t/m 12 jaar en vindt plaats in De Blesewic Bleiswijk, Hoekeindseweg 7A. De ouderavond van 25 november is bedoeld voor ouders van jongeren van 12 t/m 16 jaar en vindt plaats in het Wolfert Lyceum Bergschenhoek, De Zijde 5.

Als u jongeren heeft in beide leeftijdsgroepen, dan kunt u zich voor beide informatieavonden aanmelden. Komt de datum van één van de informatieavonden u niet uit? Dan bent u natuurlijk van harte welkom om op de andere informatieavond te komen.

Programma voor 14 oktober
U bent welkom vanaf 19.00 uur. Er is een uitgebreide informatiemarkt waaraan diverse organisaties in Lansingerland meedoen. Om 19.15 start de presentatie van Dr. Nico van der Lely van de Alcoholpoli Jeugd in Delft met herkenbare situaties en onthullende cijfers over alcoholgebruik onder jongeren.

Na de presentatie kunt u deelnemen aan twee workshoprondes van ieder drie kwartier. U kunt zich via het aanmeldingsformulier opgeven voor de volgende workshops:Â

* Pubers â roken, drank, drugs en gamen

* Kids online

* Opstandig gedrag

* Seksualiteit

* Druk gedrag en ADHD

* Pesten? Kom maar op!

* Leefstijl en lichamelijke verzorging

* Hoe overleef ik de Cito-toets?

* Pubers en Echtscheiding

Op de informatieavond krijgt u te horen in welke workshops u bent ingedeeld. Meldt u zich wel tijdig aan, want voor de workshops geldt, vol = vol. Voor meer informatie over de inhoud van de workshops kunt u het overzicht onderaan deze pagina downloaden.

Naast de informatiemarkt is er een kennisquiz en worden er informatieve films getoond. Om 21.30 uur is er gelegenheid tot napraten en vragen stellen op de informatiemarkt. De informatieavond eindigt om 22.00 uur.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor één of beide informatieavonden? Vul dan het aanmeldingsformulier. Â
Â

We hopen u te kunnen ontmoeten op deze informatieavond waar u en uw puber centraal staan!

Â

Te downloaden:

* Workshops informatieavond PUBER in HUIS.pdf (50,27 KB)