Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

oktober 2010

Amsterdam | donderdag 14 oktober 2010

Filosofie op de Zuidas met Gabriël van de Brink

Gabriël van den Brink, hoogleraar bestuurskunde UvT, in gesprek met VU filosoof Ad Verbrugge. De culturele elite snapt de straatcultuur niet en andersom. Waar je weinig van af weet, kun je niet naar waarde schatten. Wat is de dynamiek tussen hoge en lage (straat) cultuur en zijn er initiatieven die de kloof kunnen overbruggen?

De opmars van de straatcultuur
Om de burger te verleiden tot deelname aan het politieke leven, moet je beginnen met een goed verhaal. Gabriël van den Brink is hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en lector Gemeenschappelijke Veiligheidskunde aan de Politie Academie. Van den Brink deed veel onderzoek naar de beleving van burgerschap en de verhouding tussen hoge en lage cultuur in Nederland. Terugkerend thema in zijn werk: burgerparticipatie moet zich uitstrekken over de hele bevolking en niet alleen de hoger opgeleiden.

Voor meer informatie zie vuconnected.nl

Heb jij een idee voor een gast of thema? Geef dan je suggestie bij het bericht Wie wil jij te gast bij Filosofie op de Zuidas?

Impressies van de vorige afleveringen met onder andere Tariq Ramadan, Felix Rottenberg, Dick Berlijn en Frits Spangenberg zijn te vinden op Programma Gemist op vuconnected.nl /programmagemist

De volgende aflevering van Filosofie op de Zuidas is op 11 november 2010 met Pieter Broertjes.

Een samenwerking van VUconnected, Faculteit der Wijsbegeerte VU, VISOR en Amsterdam Bright City

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 14 oktober 2010
Tijd: 15.30-17.00 uur

Plaats: Amsterdam | Zuidas - Amsterdam Bright City - Grand Café | Claude Debussylaan 2-8
Toegang: gratis l aanmelden gewenst op vuconnected.nl



Vrije Universiteit Amsterdam