Gemeente Dongen

Nationale Brandpreventieweek: ook in Dongen

Publicatiedatum: 7-10-2010

Brandweer Midden- en West-Brabant oefent op donderdag 14 oktober de ontruiming van zorginstellingen. Ontruimingsoefeningen bij zorginstellingen is het thema van de Nationale Brandpreventieweken die plaatsvinden van 1 t/m 31 oktober 2010.

De brandweer stimuleert instellingen en organisaties om jaarlijks een ontruimingsoefening te doen. Op donderdag 14 oktober organiseert Brandweer Midden- en West-Brabant dan ook de Regionale Dag van de Ontruimingsoefening. Het uitgangspunt van dergelijke oefeningen is dat er een zo realistisch mogelijk beeld wordt gegeven waardoor men leert wat te doen bij het uitbreken van brand, maar ook wordt aandacht besteed aan wat te doen om brand te voorkomen!

Ontruimingsplan
Organisaties dienen minimaal één maal per jaar een ontruiming te oefenen. De brandweer helpt organisaties hierbij door onder meer het aanbieden van een voorbeeld ontruimingsplan. Een dergelijk plan bevat onder andere informatie over het aantal medewerkers/cliënten, het type gebouw, aantal verdiepingen, de plattegrond met daarop de vluchtwegen en de taakverdeling binnen het coördinatieteam. Deze ontruimingsplannen en de speciaal op maat gemaakte checklists voor zorginstellingen kunnen gedownload worden via www.brandweermwb.nl

Handige sites
Wilt u meer weten over brandpreventie? Neem dan eens een kijkje op onderstaande sites:
www.watdoejijbijbrand.nl
www.brandpreventieweek.nl
www.ontruimenmoetjeoefenen.nl