Gemeente Brummen


Forum over gemeentelijk huishoudboekje

(Oorspronkelijke publicatie datum: 07-10-2010)

Op donderdagavond 14 oktober 2010 vindt een openbare forumbijeenkomst plaats. Dit forum is geheel gewijd aan de programmabegroting 2011. Hierin kunt u uw reactie geven op het financiële huishoudboekje van de gemeente Brummen en raadsleden hebben de gelegenheid het college te bevragen over het document. Op donderdag 4 november 2010 staat de laatste bespreking in de gemeenteraad gepland en wordt deze definitief vastgesteld.

De gemeentebegroting is een document waarin staat voor welke activiteiten en doelstellingen de gemeente geld beschikbaar stelt. Het vaststellen van de gemeentebegroting is een wettelijke taak van dit orgaan. De procedure die de gemeenteraad heeft afgesproken die moet leiden tot de vaststelling biedt voor iedereen voldoende gele-genheid mee te praten en in te spreken. Op donderdag 14 oktober vindt dus de openbare forumbijeenkomst plaats. Op 27 oktober presenteren de vier raadsfracties hun eerste reacties in een extra uitgave van GemeenteThuis. Ook zijn hun visies in uitgebreide vorm dan te lezen op deze speciale pagina over de begroting.
In de aanloop naar de raadsvergadering van 4 november zal ook het college van B&W een reactie geven op de ingebrachte visies van de vier raadsfracties. Het echte debat brandt dan op donderdag 4 no-vember vanaf 16.00 uur los.