Persberichten

Nederlandse studenten welkom in China

Publicatiedatum: 08-10-2010
Utrecht, 8 oktober 2010

Aankomende studenten die een opleiding willen volgen in het buitenland kunnen zich uitgebreid laten informeren op Studie Beurs 2010, die van 14 tot en met 16 oktober plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht. Een groot aantal buitenlandse instellingen is vertegenwoordigd. Opvallend is de ruime aanwezigheid van Chinese universiteiten, er is zelfs een speciaal China Paviljoen ingericht. Volgens Maggie Zhang van het 'Study in China Office', zijn Nederlandse studenten van harte welkom in China: "Nederlanders zijn open en vrij. Met hun innovatieve en actieve houding zorgen ze voor een rijker klimaat."

Kansen benutten
Studeren in China wordt steeds populairder. Volgens Maggie Zhang studeerden in 2008 230.000 buitenlanders in China, waarvan meer dan duizend Nederlanders. Maggie Zhang: "China wil internationalisatie bevorderen. Europeanen zijn van harte welkom en Nederlanders in het bijzonder, omdat ze goed Engels spreken. Universiteiten krijgen steeds meer een internationaal karakter en universiteiten in China verschillen niet veel van universiteiten in andere landen. Wel kunnen studenten te maken krijgen met een 'culture shock'. De Oosterse cultuur verschilt erg van de Westerse en ze hebben vaak een paar weken nodig om te wennen. Het helpt om een beetje Chinees te leren. Universiteiten bevorderen dit en bieden taallessen. Studeren in China is een unieke ervaring, maar dat niet alleen. Het is ook gunstig voor een toekomstige carrière. De Chinese economie groeit en biedt veel kansen, een studie in China stelt studenten in staat deze kansen te benutten. "

Meer informatie
Het China Paviljoen wordt op donderdag 14 oktober om 10.00 uur officieel geopend in aanwezigheid van de Chinese Ambassade. Op het paviljoen informeren Chinese professoren scholieren over wonen en studeren in China. Er zijn representanten van universiteiten van Shanghai, Beijing, Tongji, Donghua, Xiamen en Fudan alsmede de Chinese instantie voor studentenuitwisseling. Studie Beurs 2010 wordt georganiseerd door VNU Exhibitions. Zie www.studiebeurs.nl

.-.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions