Gemeente Deurne


Guusje Arons (10 jaar) maakt winnend ontwerp prullenbak

Prullenbak voor zwerfafval

Op 14 oktober 2010 om 9.00 uur onthult wethouder Kerkers de winnende prullenbak op basisschool St. Willibrordus (Romboutsstraat 2, 5751 BW Deurne). In de gemeente Deurne is een ontwerpwedstrijd gehouden onder basisscholen. Kinderen mochten een eigen prullenbak ontwerpen en het winnende ontwerp werd samen met een kunstenaar in praktijk gebracht.

Het ontwerp hiervoor is gemaakt door Guusje Arons (10 jaar) uit groep 6, die hiermee de ontwerpwedstrijd `Zwerfafval, mooi niet!' won. Met deze wedstrijd zijn kinderen bewust aan de slag gegaan met oplossingen voor het zwerfafvalprobleem in de eigen gemeente. Aan de ontwerpwedstrijd namen basisscholen De Bron, D'n Bogerd, St. Willibrordus en de Zeilberg deel. Zij ontvingen een kleurplaat van een prullenbak zoals deze in het straatbeeld te vinden is, waarop de kinderen zelf een gaaf ontwerp mochten maken. De maker(s) van het winnende ontwerp mochten samen met kunstenares Sabien Rutten het ontwerp daadwerkelijk op een prullenbak schilderen.

Gemeente Deurne heeft naast de ontwerpwedstrijd ook het lespakket `Zwerfafval, mooi niet!' kosteloos aan alle basisscholen in Deurne beschikbaar gesteld. De gemeente maakt zich al vanaf september 2009 sterk in de strijd tegen zwerfafval. Zo zijn er verschillende activiteiten ondernomen tegen zwerfafval, namelijk op het gebied van handhaving, afvalbakkenbeleid, het opruimen van zwerfafval enzovoort. Daarnaast gaf gemeente Deurne al twee zwerfafvalkranten uit en organiseerde ze op 20 maart 2010 de Landelijke Opschoondag. De derde afvalkrant is in aantocht. Hiermee eindigt het tweejarig project waarin zwerfafval actief onder de aandacht werd gebracht.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer / Disclaimers