Persberichten

Studiekeuzeworkshops voor ouders op Studie Beurs 2010

Publicatiedatum: 11-10-2010

Utrecht, 11 oktober 2010

"Ouders spelen een ongelooflijk belangrijke rol bij de studiekeuze van hun kind", zegt studiekeuzecoach Frank van Zeldert. Op Studie Beurs 2010, van 14 tot en met 16 oktober in Jaarbeurs Utrecht, verzorgt hij samen met collega's studiekeuzeworkshops voor ouders. "Meer dan de helft van de jongeren geeft aan dat ouders de belangrijkste mensen zijn in het studiekeuze proces", zegt Van Zeldert, "maar net als hun kinderen zijn zij vaak overweldigd door het enorme aanbod aan vervolgopleidingen."
De workshops
Van Zeldert is een ervaren studiekeuzecoach die al dertien jaar workshops geeft aan de VU. Vorig jaar startte hij het Netwerk van Onafhankelijke Studiekeuzecoaches. Van Zeldert : "Ik doe dit werk vanuit mijn passie. Ouders gaan er vaak ten onrechte van uit dat jongeren op school voldoende begeleiding krijgen bij hun studiekeuze, maar in de praktijk blijkt dat jongeren vaak toch de verkeerde keuze maken. Het aantal uitvallers is ongekend". De studiekeuzeworkshop kreeg al veel positieve reacties. Het programma is kort, maar krachtig. "De workshops duren ongeveer een half uur. Tijdens de workshops bieden we ouders een stappenplan. Per 'stap' geven we aan wat de valkuilen aan en we geven tips. Na afloop van de workshop krijgen ouders een nuttige handleiding mee om zelf aan de slag te gaan." Van Zeldert werkt tijdens de workshops aan een bewustwordingsproces: "Ik wil ouders laten inzien dat het belangrijk is dat zij betrokken zijn bij de studiekeuze van hun kind. Zij moeten daarin wel balans vinden. Ouders kunnen te weinig betrokken zijn, maar ook te veel. Kinderen moeten zelf de keuze maken voor een vervolgstudie. De ouder is daarbij de coach."

Persoonlijk advies
Bezoekers van Studie Beurs 2010 kunnen naast het volgen van een workshop ook gratis persoonlijk advies krijgen van een professionele studiekeuzecoach. Zij kunnen vooraf een afspraak maken via e-mail, het e-mailadres staat in de inschrijvingsbevestiging van Studie Beurs 2010. Zonder afspraak langskomen op de stand kan ook. Meer informatie op www.studiebeurs.nl

-.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (