Gemeente Breda

Film en tv-spot âHennep kweken? Gewoon niet aan beginnen!â

In het kader van de districtelijke aanpak van hennepkwekerijen heeft Gemeente Breda een voorlichtingsfilm en tv-spot laten maken over de gevaren en risicoâs van hennepkwekerijen. De film heet âHennep kweken? Gewoon niet aan beginnen!â

Met film en tv-spot wil de gemeente huurders of eigenaren van woningen, appartementen en bedrijfsruimten laten zien dat hennepkwekerijen gevaarlijk, illegaal en dus strafbaar zijn. Film en tv-spot zijn vanaf 14 oktober te zien op StadsTV, Brabant10 en op de website van Gemeente Breda www.breda.nl. Daarnaast wordt de film gebruikt voor voorlichtingsactiviteiten in de wijken.

Film en tv-spot maken deel uit van een voorlichtingscampagne over de aanpak van hennep. Zo kregen in 2009 de huurders van woningen van de Bredase woningcorporaties bijvoorbeeld al een voorlichtingsfolder met de titel âHennep kweken? Gewoon niet aan beginnen!â en wordt er regelmatig aandacht besteed aan het onderwerp in Breda-nu, het huis-aan-huisblad van de gemeente en in andere media. Verder worden na iedere ruiming van een hennepkwekerij â dat is er gemiddeld eens in de twee weken â de resultaten bekendgemaakt. Half december zijn film en tv-spot weer te zien op Brabant10 en StadsTV en wordt de film de komende maanden gebruikt als ondersteuning tijdens bijeenkomsten van bewoners- en ondernemersorganisaties.

Behalve de gevaren en risicoâs van hennepkwekerijen laten film en spot ook zien hoe men een hennepkwekerij kan herkennen. Verder worden mensen die ergens een hennepkwekerij vermoeden aangespoord om hier melding van te maken bij de politie. Ook wordt duidelijk gemaakt dat het hebben van schulden geen reden is om een hennepkwekerij te beginnen, want de gemeente kan helpen bij schuldsanering.

Film en tv-spot zijn ook ter beschikking gesteld aan de partners die in april 2008 het districtelijk convenant voor de aanpak van hennepkwekerijen ondertekenden. Dat zijn de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Etten-Leur, Rucphen en Zundert en de politie, het Openbaar Ministerie, de woningcorporaties Stichting WonenBreburg, Laurentius, Woonstichting Singelveste, ZorgvoorWonen, Woonstichting Etten-Leur en Woonstichting Leyakkers, en MVGM Vastgoedmanagement en Enexis. Ook de convenantpartners kunnen film en spot gebruiken in hun voorlichtingscampagnes.

Breda, 11 oktober 2010