Openbare bibliotheek Amsterdam


Claudia Piñeiro en P.F. Thomése te gast bij OBA Schrijvers Live

Donderdag 14 oktober, 20.30 uur
11 okt 2010 - 09:27
Piñeiro_Claudia
Thomése_ P.F._fotograaf_Tessa_Posthuma_de_Boer
De tweede lezing in de reeks maandelijkse schrijversontmoetingen in het Theater van 't Woord van de OBA. Judith Uyterlinde gaat in op donderdag 14 oktober om 20.30 uur in gesprek met Claudia Piñeiro en P.F. Thomése over `Fatale geheimen'. Sasja Janssen draagt tussendoor haar poëzie voor. De toegang bedraagt EUR 10,00. Met een OBA-pas of Stadspas en als BOEK- of NRC Handelsblad abonnee betaalt u EUR 7,50.

P.F. Thomése (1958) won de AKO-literatuurprijs met zijn novellenbundel Zuidland. Hij brak door naar het grote publiek met het autobiografische Schaduwkind. Daarnaast schreef hij diverse romans, waaronder J. Kessels: the novel. In oktober 2010 verschijnt van hem De weldoener; een roman over de fatale redding van een volwassen vondeling.

Claudia Piñeiro (Buenos Aires, 1960) is een Argentijnse bestsellerauteur, van wie in oktober de roman Het kwaad van Elena in Nederlandse vertaling uitkomt. Voor dit boek, waarin een aan Parkinson lijdende vrouw het mysterie rond haar dochters dood probeert te doorgronden, werd ze in Duitsland onderscheiden met de LiBeraturpreis. Ook voor haar eerdere romans, waaronder De weduwen van de donderdag, kreeg ze literaire prijzen en nominaties.

Sasja Janssen (1968) draagt gedichten voor uit haar nieuwe bundel Wie wij schuilen. NRC Handelsblad riep deze bundel onlangs uit tot beste boek van de week.

Maandelijks zullen Nederlandse en buitenlandse schrijvers, gevestigde namen en nieuw aanstormend talent, romanschrijvers, dichters en wetenschappers praten over hun werk en over de zaken die hen bezighouden. Het volledige programma is nog in ontwikkeling, mede omdat het programma zoveel mogelijk zal aansluiten op de actualiteit. Op www.oba.nl/agenda is de meest recente informatie omtrent de reeks te vinden. Daar vindt tevens de online kaartverkoop voor de literaire ontmoetingen plaats.

OBA Schrijvers Live is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Letterenfonds. NRC Handelsblad en BOEK zijn vaste mediapartners. Voor deze tweede aflevering is samengewerkt met uitgeverij Contact, Signatuur en Bruna.