Start nieuwbouwproject Couperus, Ypenburg

12/10/2010 11:14

Vestia Nootdorp

Den Haag, 12 oktober 2010

Op 14 oktober feestelijke bijeenkomst

Op Ypenburg, naast het stadsdeelkantoor, wordt een nieuw complex gerealiseerd: Couperus. Dit project is één van de laatste woningbouwprojecten van Ypenburg en wordt medio 2013 opgeleverd. Vestia Nootdorp wordt beheerder van het complex. De bouw is al begonnen. Op 14 oktober wordt de officiële start gevierd, waarbij op spectaculaire wijze een voorproefje wordt gegeven van dit bijzondere project.

Couperus

Couperus is een bijzondere combinatie van verschillende woonvormen, voorzieningen en bedrijvigheid. Er komen 291 wooneenheden in de huur- en koopsector en 4500 m2 commerciële ruimte waaronder zakelijke dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen en horeca in Couperus. Het project grenst aan het Stadsdeelkantoor Ypenburg - Leidschenveen. Er wordt bij Couperus gebruik gemaakt van een duurzaam energiesysteem. Het hoogste punt van het complex bereikt een hoogte van 70 meter. Een indrukwekkende eyecatcher.

De naam Couperus is een eerbetoon waar de Haagse schrijver Louis Couperus trots op zou zijn. Een uitgelezen woonplek!

Festiviteiten start bouw

Op 14 oktober vanaf 16:00 uur wordt de start van de bouw van Couperus gevierd. De gasten worden verwacht in het ADO stadion, waarna er met bussen naar de bouwlocatie wordt gereden. Daar wordt op spectaculaire wijze een voorproefje gegeven van dit bijzondere project en zijn er diverse toespraken.

Keuze in wonen

Vestia wil in de steden en dorpen waarin zij actief is, een grote variatie aan woonmilieus bieden. Om de keuze in wonen groter te maken, investeren we daarom fors in vernieuwing van buurten en wijken om differentiatie in woningbezit te realiseren.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://vestia.nl/nootdorp