Gemeente Zoetermeer

Informatieavond reconstructieplannen Bredewater

De gemeente Zoetermeer organiseert donderdag 14 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in de Haagse Hogeschool, Bredewater 24 een informatieavond over de reconstructieplannen van het Bredewater. Omwonenden en bedrijven zijn hierover per brief geïnformeerd. De bomen en verharding van het Bredewater zijn toe aan vervanging. Dit geeft de gelegenheid om de inrichting van het Bredewater te veranderen waarbij rekening gehouden wordt met:


* Versmalling van de weg.

* Vervanging van verharding en bomen waardoor er de mogelijkheid is om te kiezen voor een weg die door het groen slingert.
* Een wat meer slingerend profiel van de weg, dat de snelheid van de weggebruikers omlaag moet brengen.

* De kap van de laanbeplanting om veiligheidsredenen (met het oog op de komende najaarsstormen is het voornemen om eind oktober te beginnen met het verwijderen van de bomen).
* De keuze van het aantal nieuw te planten bomen en boomsoorten, waarbij duurzaamheid voorop staat.

* Het oplossen van het parkeren langs het Bredewater, waarbij het parkeren op de toekomstige bouwlocatie (kop van Bredewater) wordt beperkt tot de parkeerbehoefte van dat (nog te realiseren) gebouw.
* De behoefte aan extra parkeerplaatsen in de Waterbuurt die mogelijk wordt gemaakt door een andere inrichting van het Bredewater.

Deze mogelijkheden zijn door de gemeente uitgewerkt in een eerste schetsontwerp dat tijdens de informatieavond is te bekijken.

Na de informatieavond ligt het ontwerp nog tot 14 november 2010 ter inzage op de wijkpost Meerzicht, Uiterwaard 29.

De gemeente bundelt de binnengekomen reacties en voorziet deze van een reactie. In dit zogenaamde twee kolommenstuk wordt ook aangegeven of de opmerkingen aanleiding zijn om het ontwerp aan te passen.