Gemeente Bergen op Zoom


Oogstfeest in Halsteren

Donderdag 14 oktober vindt het jaarlijkse Oogsfeest weer plaats in Halsteren. Leerlingen van basisscholen De Rode Schouw en De Biezenhof oogsten het zaad van bloemen en planten.

De kinderen zaaien het verzamelde zaad weer in het voorjaar. De prachtige bloemenzee die dat oplevert, trekt weer tal van vlinders, insecten en vogels aan. De kinderen werken zo al spelenderwijs mee aan de variatie en versterking van de natuur in de eigen omgeving.

Spellen

Naast het oogsten verkennen de leerlingen tijdens het Oogstfeest de natuur aan de hand van spannende en leerzame spellen. Zo spelen zij onderweg van school naar de Bokkenweg het dierzoekspel 'Welk dier hoort bij wat?' Een spel dat de kennis over en belangstelling van de kinderen voor de natuur vergroot.

Zaaien

In het voorjaar zaaien de leerlingen de zaden van bloemen en planten weer in het Vlinder Kinderbos. Zo helpen zij de natuur in hun eigen omgeving. Met deze cyclus van zaaien en oogsten, verdienen de leerlingen de felbegeerde stickers in hun Vlindervriendenboekje.

Van 9.15 tot 10.15 uur gaat basisschool De Rode Schouw aan de slag met oogsten. Om 10.30 uur start De Biezenhof, waarna het programma om 11.30 uur ten einde is.

Biodiversiteit

De oogstactie is een initiatief van IVN de Groene Zoom. Door de combinatie met het zaaifeest past het geheel in het gemeentelijke beleid van Bergen op Zoom ter bevordering van biodiversiteit.