Provincie Utrecht

Commissaris van de Koningin bezoekt gemeente Eemnes

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, brengt op donderdag 14 oktober een werkbezoek aan de gemeente Eemnes. Op het programma staat onder meer een bezoek aan de Zomerdijk en de waaien.

Het bezoek aan de Zomerdijk en de waaien begint met een presentatie van de Vereniging Natuurmonumenten. Samen met Natuurmonumenten heeft de provincie Utrecht de waaien in Eemland in juni 2005 tot Aardkundig Monument benoemd. Waaien, ook wel wielen genoemd, zijn met water gevulde gaten; op veel plaatsen zijn deze nog zichtbaar langs de dijken van de Eem. Met het benoemen van Aardkundige Monumenten worden aardkundig waardevolle gebieden in de provincie waar mogelijk toegankelijk gemaakt, beschermd en behouden.

Voorafgaand aan het programma heeft de commissaris van de Koningin een gesprek met burgemeester dhr. R. van Benthem en met het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes. Het bezoek wordt afgesloten met een informele bijeenkomst waarbij ook raadsleden en statenleden aanwezig zijn.

Voor persinformatie: eva.de.vroome@provincie-utrecht.nl, (030) 258 22 49

Voor algemene informatie: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11