Gemeente Geertruidenberg


Regionale Dag van de Ontruimingsoefening

Brandweer Midden- en west Brabant richt zich tijdens de nationale brandpreventieweken (1 t/m 31 oktober 2010) op het thema ontruimingsoefeningen bij zorginstellingen.

De brandweer stimuleert de instellingen hun jaarlijkse ontruimingsoefening juist in deze weken te laten plaatsvinden. Om de boodschap meer kracht bij te zetten hebben alle brandweerclusters in midden- en west-brabant de koppen bij elkaargestoken en een gezamenlijke activiteit bedacht.

De brandweer cluster Amerstreek ( Drimmelen
,Geertruidenberg Oosterhout) woont donderdag 14 oktober een oefening bij van het kinderdagverblijf de Rups in Oosterhout. Doel van de oefening is het ontruimen maar ook de opvang door de brandweer. Het is voor de brandweer belangrijk om snel de juiste informatie te krijgen. Dit is bepalend voor de bestrijding van de calamiteit en redding van eventuele slachtoffers.

Ontruimingsplan

Organisaties dienen minimaal 1 maal per jaar een ontruiming te oefenen. De brandweer helpt organisaties hierbij door o.m. het aanbieden van een voorbeeld ontruimingsplan. Deze ontruimingsplannen en de speciaal op maat gemaakte checklists voor zorginstellingen kunnen gedownload worden van de website www.brandweermwb.nl .