Gemeente Drechterland

14-10-2010

Huldiging collectantes KWF

Zilveren collectebusjes en gouden Boutonspeld
In het Noorderlandhuis vond er op 4 oktober jl. een uniek moment plaats. Tien dames kregen een zilveren collectebusje uitgereikt omdat zij al 40 jaar collecte lopen in Hoogkarspel voor de KWF Kankerbestrijding.
Een unieke prestatie was er door mevrouw Tiny Schoenmaker verricht. Naast het 40 jaar lopen met de collectebus is zij ook 40 jaar bestuurslid (secretaris) van de afdeling Hoogkarspel die ook 40 jaar bestaat. Zij kreeg voor haar inzet vanuit het KWF een Gouden Boutonspeld. Als verrassing kwam burgemeester Rob van der Riet bij Tiny Schoenmaker de onderscheiding opspelden.

Mevrouw Ingrid Moons van de organisatie KWF vertelde dat het nog niet eerder is voorgekomen dat er bij een afdeling zoân grote ploeg zich al zo lang onafgebroken inzet voor de collecte. Er werden door Ingrid Moons ook speldjes uitgereikt aan collectanten die 12: en 25 jaar actief zijn voor de KWF.

De dames die 40 jaar collectant waren zijn: Corry Steltenpool, Rita Sinnige, Riet Slagter, Riet Vriend, Jose Koorn, Marian Jong, Hermien van Westen, Rina Klarenbeek, Elly Koopman en Mariët Schaper. Fien Boukens en Margriet van Diepen lopen al 25 jaar voor de collecte.

Jaarlijks haalt KWF 8,3 miljoen euro op, waarvan de helft van al het kankeronderzoek in Nederland wordt bekostigd. In Hoogkarspel leverde de collecte 4600 euro op.