Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

NTC Handbal voor heren en 2 EK's Handbal dames naar Limburg Woensdag 13 oktober maakten de Provincie Limburg, het Nederlands Handbalverbond (NHV), het NHV Afdeling Limburg, de gemeente Sittard-Geleen, de gemeente Maastricht en het MECC Maastricht bekend dat het Nationaal Training Centrum (NTC) handbal voor heren, in Sportzone Limburg (Sittard-Geleen) gevestigd wordt. Verder maakten ze bekend dat het EK Handbal Dames
Gedeputeerde Sport Odile Wolfs: Ik ben er trots op dat we samen met onze partners de unieke kans hebben aangegrepen om met het Nederlands Handbal Verbond drie concrete projecten in Limburg aan elkaar te verbinden. Dit zijn belangrijke dragers voor de succesvolle ontwikkeling van Sportzone Limburg en de realisatie van het Limburgs Handbalplan. Bovendien bieden de beide EKs als topsportevenement een belangrijke economische impuls en zijn ze een stimulans voor onze (jonge) sporters in heel Limburg. Met deze projecten draagt Limburg bij aan de ambities om Nederland op Olympisch niveau te krijgen .

Ook waarnemend voorzitter van het NHV, Paul Hoes, ziet in het ondertekenen van de overeenkomst een belangrijke impuls voor het handbal in het algemeen en in Limburg in het bijzonder: Van oudsher heeft de Provincie Limburg een prominente rol gespeeld in het handbal, hetgeen de laatste jaren wat afgezwakt was. De overeenkomst, en de onderliggende gedachte om naast alle breedtesportinitiatieven tevens talentontwikkelingsprogrammas en topsportevenementen in te zetten als vliegwiel voor het handbal in al haar facetten en op alle niveaus, is het ultieme signaal dat alle betrokken partijen er hard voor willen werken om de handbalsport in Limburg definitief terug te plaatsen op de kaart.

NTC handbal voor heren
Naar alle verwachtingen zullen de voorbereidingen voor het NTC Handbal Heren in Sittard Geleen in 2011 starten. Het Regionaal Training Centrum (RTC) Handbal voor jongens en meisjes werd in de zomer van 2010 al toegewezen aan Sportzone Limburg en bestaat uit een handbalschool in Sittard Geleen en een handbalschool in Peel aan de Maas. Het NTC én RTC Handbal zullen bijdragen aan een groei van het handbal in Limburg en een versterking van het (top)sportklimaat en vestigingsklimaat.

EK Handbal Dames Van donderdag 4 augustus tot en met zondag 14 augustus 2011 zal in Sittard-Geleen het EK dameshandbal onder de 19 jaar plaatsvinden. De wedstrijden worden gespeeld in Laco Glanerbrook. Het gaat om de pre-liminary en Main Round wedstrijden, met daaraan voorafgaand één of meerdere oefeninterlands.

EK Handbal Dames 2012
Van maandag 4 december tot en met zondag 16 december 2012 zal in het MECC Maastricht het EK dameshandbal voor senioren plaatsvinden. Het gaat om de pre-liminary en Main Round wedstrijden.

14-10-2010 08:20