Gemeente Bodegraven

winnaars ballonwedstrijd
(14-10-2010)

Wethouder Goudbeek reikt boek uit aan winnaars ballonwedstrijd

Op 19 augustus werd er een ballonnenwedstrijd georganiseerd op 't Vogelnest om aandacht te vragen voor de campagne `De scholen zijn weer begonnen'. Degene van wie de ballon het verste kwam, won de prijs, een mooi boek.

Ieder jaar vinden in Nederland bijna 70 kinderen de dood in het verkeer. Daarnaast raken ongeveer 3000 kinderen gewond als gevolg van een verkeersongeval. De meeste ongelukken met kinderen gebeuren in de eerste drie maanden na de zomervakantie. En één op de drie ongevallen gebeurt op de route van school naar huis en omgekeerd. De kinderen rijden dan veelal nieuwe routes en het gemotoriseerd verkeer moet weer wennen aan schooljeugd op de weg.

Juist aan het begin van het schooljaar is het dan ook belangrijk extra aandacht te vragen van de automobilisten. Daarvoor worden spandoeken en posters aangebracht in de directe omgeving van de scholen. Dat moet de automobilisten er attent op maken dat ze een schoolroute naderen en oproepen voorzichtig te rijden, snelheid te matigen en alert te zijn op onverwachte situaties met kinderen.