Gemeente Zoetermeer

Belangrijke stappen gezet in ontwikkeling Palenstein

Het Zoetermeerse college van B&W heeft een aantal belangrijke stappen gezet in de (her)ontwikkeling van de wijk Palenstein. Dit ondanks de vertraging in de bouwplannen waarover de gemeente samen met de corporaties eind dit jaar meer duidelijkheid wil geven. Het college stelt de raad voor te starten met de ontwikkeling van Park Palenstein. Het park wordt voor een deel gefinancierd uit een subsidie van 2 miljoen euro van het ministerie van WWI. Met dit geld willen de corporaties en de gemeente de bewoners actief betrekken bij het maken van plannen en de uitvoering er van. De bedoeling is om van dit stadspark een ontmoetingsplek te maken voor inwoners van Palenstein en het stadscentrum.

Verhuizing scholen
Na de oplevering van de Brede School Castellum Palensteyn verhuizen de scholen de Meerpaal en de Achtsprong en de welzijnsinstellingen de komende maand naar hun nieuwe plek in het hart van de wijk. In december komt er een feestelijke opening. Ook de Prins Bernhardschool krijgt een nieuw onderkomen. De bouwvergunningsprocedure hiervoor is gestart. En nog voor het eind van dit jaar wordt een eerste paal geslagen voor de woningbouw op het terrein van de voormalige Schoutenhoek.

Meer geld nodig
Bij het aantreden van dit college is er geld gereserveerd voor de ontwikkeling van Palenstein. Samen met de woningbouwcorporaties werkt de gemeente constructief aan plannen om de wijk Palenstein te herstructureren.

Zie ook

* www.palensteinvernieuwt.nl