KNHS

Fyto Horse Care verlengt sponsorcontract met vierspanrijder Timmerman 14 oktober 2010
Theo Timmerman marathon

ERMELO (KNHS)- Hoofdsponsor Fyto Horse Care van A-kaderlid Theo Timmerman (Putten) maakte na afloop van de voor Nederland zeer succesvolle Wereldruiterspelen bekend dat het sponsorcontract met de menner twee jaar wordt verlengd. Fyto Horse Care steunt Timmerman tot en met het volgende WK vierspannen dat in 2012 in het Duitse Riesenbeck wordt gehouden.

Het sponsorcontract tussen Timmerman en Fyto Horse Care liep tot en met de Wereldruiterspelen in Kentucky, waar Timmerman individueel zesde werd en bijdroeg aan het teamgoud. Eigenaar van Fyto Horse Care Hennie Hagen licht zijn tamelijk onverwachte beslissing toe: Eigenlijk wilde ik stoppen, maar toen ik in Kentucky zag hoe Theo op de koets zat te genieten tijdens zijn eigen dressuurproef ben ik van gedachten veranderd. Theo heeft zijn vierspan op dit moment erg goed aan het lopen en hij vormt een vaste waarde voor het vierspanteam. Als ik hem niet meer steun, moet hij opnieuw beginnen en dat vind ik zonde. Wat ook meespeelde in de beslissing van Hagen was het feit dat de Amerikaanse sponsors van Timmerman Seth en Patsy Wooten in Kentucky lieten weten dat zij hun sponsorcontract met de vice-Nederlands vierspankampioen van 2010 niet verlengen vanwege de teruglopende economie.
Naast zijn huidige paardenselectie heeft Timmerman de beschikking over een aantal nieuwe talentvolle paarden die hij vanaf volgend seizoen in zijn vierspan zal inzetten: Ik ben heel blij dat Fyto Horse Care mij de komende twee jaar blijft ondersteunen. Hierdoor krijg ik de kans me goed voor te bereiden op het volgende Wereldkampioenschap. Door de inzet van nieuwe paarden hoop ik mijn vierspan naar een nog hoger niveau te brengen, aldus Timmerman die in Kentucky zijn 46ste verjaardag vierde.