Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Ook sportvelden op de Heuvelrug chemievrij maken

Bestrijdingsmiddelen spoelen gemakkelijk door de bodem en vormen een bedreiging voor ons drinkwater.

De provincie Utrecht is samen met de gemeente een publiciteitscampagne gestart om het gebruik van bestrijdingsmiddelen op de Utrechtse Heuvelrug terug te brengen. Dit als onderdeel van het programma `Schoon Grondwater in de Utrechtse Heuvelrug'.

Dit gebied herbergt de grootste drinkwatervoorraad van de provincie Utrecht. Bestrijdingsmiddelen spoelen gemakkelijk door de bodem en vormen daarom een bedreiging voor ons drinkwater. Het is daarom belangrijk om zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Het programma `Schoon Grondwater in de Utrechtse Heuvelrug' omvat meerdere activiteiten. Eén daarvan is dat ook de sportvelden chemievrij worden gemaakt. Donderdag 7 oktober werd bij Rugby Club The Pink Panthers een demonstratie gegeven van de onkruidbestrijdingsmachine.

De gemeente start dit jaar een proef met chemievrije sportvelden. Als de proef, die twee jaar duurt slaagt, wordt de nieuwe methode ook ingezet op andere sportvelden binnen de gemeente. Plantsoenen, stoepen en straten worden al chemievrij behandeld.