Warchild


War Child wint Transparant Prijs voor meest innovatieve jaarverslag

War Child heeft de Transparant Prijs voor meest innovatieve jaarverslag gewonnen. Deze prijs is bestemd voor het goede doel met het meest innovatieve jaarverslag. Woensdag 13 oktober werd de Transparant Prijs uitgereikt.

De Transparant Prijs wordt uitgereikt aan het goede doel met de meest heldere, transparante verslaglegging. Dit jaar nam een recordaantal van 219 deelnemers deel. War Child wist een dubbele nominatie in de wacht te slepen; in de categorie `groot' en voor het meest innovatieve jaarverslag. War Child won in de laatste categorie en feliciteert Natuurmonumenten met de winst in de categorie `groot'.

Uitreiking Transparantprijs 2010 Juryvoorzitter Rinnooy Kan: "War Child sprong er echt uit en wist de jury te verrassen. We vonden het goed dat de organisatie zijn lezers de keus geeft op welke manier ze de informatie consumeren." Het jaarverslag is in het Engels uitgebracht. Daarnaast is er online een uitgebreide samenvatting in het Nederlands beschikbaar, waarvan de opzet door het CBF is goedgekeurd."

"War Child is een pionier op internetverslaglegging, maar ze hebben ook een mooie hard copy editie. Die blinkt uit door soberheid, wat goed past bij het karakter van de organisatie", aldus Rinnooy Kan.

Voorbeeld voor de sector
De organisatie van de Transparant Prijs stelde de prijs voor meest innovatieve jaarverslag in als een aparte categorie, om goede doelen te stimuleren verfrissend te denken over de communicatie naar hun achterban. Uit het juryrapport: "Het moet gaan om een jaarverslag dat er uit springt, waarbij leesbaarheid, vormgeving en interactiviteit belangrijke aspecten zijn. War Child is bovendien een voorbeeld voor de sector doordat zij erin slaagt het jaarverslag volledig te laten sponsoren."

War Child-directeur Mark Vogt: "Deze prijs is ook voor onze sponsoren 52graden noorderbreedte en Facetbase die zich elk jaar met enorm enthousiasme inzetten. Op basis van het onderzoek naar de communicatiebehoeften van onze achterban, hebben we besloten het verslag alleen in het Engels uit te brengen. Dit bespaart War Child een maand werk en onze sponsoren een substantieel deel van hun tijd en kosten. We zijn als relatief kleine organisatie enorm trots op de erkenning die we krijgen."

Bekijk het jaarverslag op www.jaarverslagwarchild.nl.