Politie Haaglanden

persberichten 14 oktober

Haaglanden, 14-10-2010

Gestolen fiets
Den Haag Surveillerende agenten zagen woensdagochtend 13 oktober een man in de fietstunnel onder het Holland Spoor fietsen. Omdat de fiets geen slot had, besloten ze de fietser te controleren. Op het Johanna Westerdijkplein lieten de agenten de fietser, een 31-jarige Hagenaar stoppen. Tijdens de controle van de fiets bleek dat deze in februari van dit jaar was gestolen. De Hagenaar werd aangehouden als verdachte van heling van de fiets. Nadat de verdachte een verklaring had afgelegd en afstand had gedaan van de fiets, mocht hij het politiebureau verlaten. Een 17-jarige Hagenaar moest woensdag 13 oktober mee naar het politiebureau toen bleek dat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 17.40 uur zagen agenten de jongen fietsen op de Van Ostadestraat. Toen de agenten zagen dat de fiets niet voorzien was van een slot, lieten zij de jongen stoppen. Navraag van het framenummer leerde dat de fiets donderdag 9 september als gestolen was opgegeven. De Hagenaar werd aangehouden en op het politiebureau stelden de agenten zijn ouders in kennis.

Verkeerszondaar
Den Haag Politieagenten die in een onopvallende politieauto op de Vaillantlaan reden, zagen woensdagavond 13 oktober een automobilist de nodige verkeersovertredingen maken. Om 19.35 uur zagen ze de automobilist in zijn auto achter een voor hem rijdende auto kleven en de agenten constateerden dat de automobilist te snel reed. Hij reed 70 km per uur waar 50 km is toegestaan. De automobilist reed vervolgens de put in, ging rechts rijden en negeerde het rode verkeerslicht om de Calandstraat op te rijden. Hier reed de bestuurder zich vast in het verkeer. De agenten lieten de bestuurder, een 28-jarige Hagenaar, stoppen. De man gedroeg zich erg recalcitrant en weigerde normaal met de agenten te praten. De agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. Nadat ze verschillende bekeuringen hadden uitgeschreven, mocht de Hagenaar naar huis.

Man bedreigt plaatsgenoot met wapen
Den Haag De politie arresteerde woensdag 13 oktober rond 18.00 uur een 32-jarige Hagenaar, omdat de man een buurtgenoot had bedreigd. Rond 17.00 uur ontstond een woordenwisseling tussen het 32-jarige Haagse slachtoffer en de verdachte. Vermoedelijk omdat de verdachte met zijn fiets op het trottoir in de Keizerstraat stond. De verdachte bedreigde het slachtoffer en liet hierbij vermoedelijk een gedeelte van een vuurwapen zien. Het slachtoffer was erg overstuur en waarschuwde de politie. Deze nam het zekere voor het onzekere en stelde zich met meerdere politie-eenheden op rond de woning van de verdachte in de Hoekerstraat. Toen deze zijn woning verliet, hielden agenten hem aan. Ze troffen tijdens de fouillering en huiszoeking geen wapens aan. De verdachte is geen onbekende van de politie en zit nog vast voor verhoor.

Metaaldetector vindt 'explosief'
Wassenaar - In de tuin van een leegstaand pand op de hoek met de Rijksstraatweg en de Rust en Vreugdlaan trof een hobbyist woensdag 13 oktober rond 18.00 uur met een metaaldetector een voorwerp aan dat hij niet vertrouwde. De 26-jarige man uit Wassenaar waarschuwde de politie. Omdat de agenten ook niet wisten om wat voor voorwerp het hier ging, schakelden zij de wapenspecialisten. Deze gingen er vooralsnog niet vanuit dat het hier om een explosief ging en namen het voorwerp mee voor nader onderzoek. Vermoedelijk is het een onderdeel van een bevloeiingssysteem.

Man bedreigt caissière met mes, politie zoekt getuigen Rijswijk - De politie zoekt getuigen van een overval op een supermarkt aan de Kerklaan.
Woensdag 13 oktober omstreeks 20.40 uur liep een man de supermarkt binnen bedreigde het personeel achter de servicecounter met een mes en deed een greep in de kassa. Hierna ging de man er vandoor. De man rende vermoedelijk richting het oude centrum. De politie startte direct daarna een onderzoek in de omgeving en maakte daarbij gebruik van Burgernet. Ondanks alle inspanningen werd de dader niet meer aangetroffen. Het signalement luidt: Man met getinte huidskleur, lengte circa 1.70 mtr, 30 á 40 jaar oud. De sprak met een licht accent in de Nederlandse taal. Hij droeg een glimmende donkerkleurige nylon jack met capuchon en droeg een sjaal voor zijn mond. De capuchon had de man strak dichtgesnoerd rond zijn gezicht.
Oproep getuige
Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Agenten beledigd na uitdelen parkeerbon
's-Gravenzande - Agenten kregen woensdag 13 oktober omstreeks 20.10 uur de melding dat een uitrit werd geblokkeerd door een foutief geparkeerde auto. In de Wattstraat bij de reddingsbrigade blokkeerde een bestelbus de uitrit. Terwijl de agenten een proces-verbaal uitschreven kwam de eigenaar van de bestelbus aanlopen. Nadat de zij de man om een legitimatiebewijs vroegen, stapte de man in zijn auto en reed hij weg. Omdat de politieagenten dachten dat de man er vandoor wilde gaan, reden zij achter de man aan. Een straat verderop parkeerde de 40-jarige 's-Gravenzander zijn auto en stapte uit. Toen de agenten de man aanspraken op zijn gedrag beledigde hij de agenten. Hierop hielden zij hem aan.

Geweld tegen politieagenten
Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Lastige reizigers
Delft Politieagenten ondersteunden woensdag 13 oktober om 23.25 uur enkel HTM-medewerkers bij een controle op Tram 1. Ter hoogte van de Buitenhofdreef gedroegen twee mannen (27 en 32 jaar) zich luidruchtig in de tram. Na aanspraken, bleek dat beiden teveel hadden gedronken. Zij moesten de tram uit en kregen een proces-verbaal. Twee andere reizigers in een bus van Veolia moeten ook mee naar het politiebureau. Het tweetal zat om 18.25 uur in de bus op de Laan van Vollering. In de bus ontstond een discussie met de chauffeur. Politieagenten die poolshoogte kwamen nemen, constateerden dat één van de mannen drugs in hun bezit hadden. Beide mannen werden ingesloten voor nader verhoor.

Graffitispuiters betrapt
Delft Dankzij het cameratoezicht betrapten de politie woensdag 13 oktober om 21.00 uur twee studenten van 17 en 18 jaar oud die op het NS-station aan de Van Leeuwenhoeksingel graffiti aan het spuiten waren. Beiden kregen een proces-verbaal.

Koperdief betrapt
Delft Een 25-jarige Rijswijker probeerde woensdag 13 oktober om 12.00 uur uit een pand aan de Kanaalweg lood en koper te stelen. Hij had echter niet op de komst van de politie gerekend. Die kwamen af op de breekgeluiden en wisten de man aan te houden. Hij kreeg een proces-verbaal wegens diefstal.

Motorrijder gewond bij ongeval
Delft Een motorrijder (leeftijd nog onbekend) raakte woensdag 13 oktober om 11.00 uur gewond bij een ongeval op de Kruithuisweg. Het slachtoffer werd aangereden door de 36-jarige bestuurder van een vrachtwagen. De man wilde van rijstrook verwisselen en zag daarbij de naast hem rijdende motorrijder over het hoofd. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis.

Halloween wat vervroegd
Pijnacker - Ondanks het feit dat zondag 31 oktober aanstaande pas Halloween wordt gevierd, zette twee 18-jarige jongens woensdag 13 oktober rond 21.15 uur alvast hun maskers op en gingen hiermee de straat op. Buurtbewoners zagen het tweetal, afkomstig uit Pijnacker, lopen op de Groen van Prinstererlaan. Omdat zij het niet vertrouwden belden zij met de politie. De politie controleerde de twee. De jongens vertelden dat zij alvast Halloween aan het vieren waren. Omdat zij zich niet konden legitimeren hield de politie hen aan. Na het in ontvangst nemen van een proces-verbaal mochten de twee het bureau weer verlaten.

Hennepkwekerij in woning aangetroffen
Zoetermeer Woensdag 13 oktober om 16.55 uur werd in een woning aan de Edisonstraat een hennepkwekerij ontdekt. De politie was het pand binnengegaan na een melding. Ook de brandweer was ter plaatse omdat in de woning veel wateroverlast stond en omdat er elektrische kabels in het water lagen. Nadat personeel van de brandweer de stroom van het pand had afgehaald is de politie het pand binnengegaan. Binnen trof men in een kamer 647 plantjes aan van ongeveer 5 cm hoog. De planten zijn in beslag genomen en de kwekerij is ontmanteld. De zaak wordt onderzocht.

Hennepkwekerijen
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Autobanden lek gestoken.
Zoetermeer Onbekenden staken vermoedelijk in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 oktober van zes geparkeerde autos op de Werflaan de autobanden lek.
Twee benadeelden hebben inmiddels met de politie gesproken. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Man aangehouden met groot mes
Zoetermeer Woensdag 13 oktober omstreeks 16.00 uur kregen politieagenten de melding door dat een man in een voertuig van Randstadrail zou zitten die onderweg was naar station Voorweg. Beveiligingspersoneel zag op bewakingscameras dat de man een groot mes in zijn hand had. De politieagenten kregen een duidelijk signalement van deze man en zagen hem op station Voorweg staan. De man werd staandegehouden en tijdens een fouillering kwam er een groot koksmes uit zijn broeksband tevoorschijn. Hierop is deze 49-jarige Amsterdammer aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Politie zoekt getuigen ongeval
Zoetermeer De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op maandag 11 oktober. Omstreeks 12.30 uur veroorzaakte de bestuurder van een geel bestelbusje op de Duitslandlaan een ongeval. De man raakte bij het oversteken een overstekende voetganger. De man kwam daarbij ten val en raakte daarbij lichtgewond. De bestuurder reed echter door zonder te stoppen. In het busje zat een wat oudere man met naast hem een vrouw. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de onbekende bestuurder. Neem dan contact op met het politiebureau in Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.