Senternovem

14-10-2010 |

Bezoek EZ en Agentschap NL aan Taiwan en Zuid-Korea

EZ en Agentschap NL hebben gezamenlijk een bezoek gebracht aan Taiwan en Zuid-Korea. Van 13 tm 17 september verbleven onder meer Renée Bergkamp, Willem Zwalve en Walter de Wit van Eureka daar. Doel van de reis was om samenwerkingsmogelijkheden met Taiwan in kaart te brengen en daar waar mogelijk verder uit te breiden. Opvolgend is in een kort bezoek aan Korea geëvalueerd wat de effecten zijn geweest van de afspraken die vorig jaar met Koreaanse overheid en bedrijven zijn gemaakt.

Bezoek EZ en Agentschap NL aan Taiwan en Zuid-Korea Na een kleine week Taiwan is duidelijk dat de Taiwanesen zeer open staan om de samenwerking met Nederlanders aan te gaan. Mogelijkheden voor Nederlands - Taiwanese projecten zijn er volop. Er zijn onder meer bedrijfsbezoeken afgelegd aan TSMC, ASML en Delta Electronics. Taiwan wordt vanaf 1 januari 2011 toegevoegd aan de Opkomende Markten binnen de regeling Internationaal Innoveren waardoor het voor Nederlandse bedrijven aantrekkelijk is om R&D samenwerkingsprojecten aan te gaan met bedrijven of kennisinstellingen uit Taiwan.

Tijdens het bezoek aan Taiwan is aangekondigd dat er een intentieverklaring getekend gaat worden tussen Agentschap NL en DoIT (vergelijkbare Agentschap in Taiwan) deze verklaring zal waarschijnlijk in januari 2011 in Nederland worden ondertekend. De thema's die in deze overeenkomst worden aangehaald zijn o.a. Life Science & Health en High-Tech Systems & Materials.

Op 17 september hebben NFIA Taiwan en het Taiwanese DoIT seminar georganiseerd om het Taiwanese bedrijfsleven te informeren over samenwerkingsmogelijkheden met het Nederlandse bedrijfsleven. Het seminar is door ongeveer 150 Taiwanese bedrijven en kennisinstellingen bezocht!
Wijzigingsdatum |

14-10-2010