Politie Groningen

Donderdag 14 oktober 2010

Provincie Groningen, 14-10-2010

Hennepkwekerij in woning opgerold

KANTENS De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Langestraat in Kantens een hennepkwekerij opgerold. De politie reageerde na een melding van wateroverlast. Het water liep langs de buitenmuur via het raam naar beneden. Verder kwam het water ook al via een buitentrap naar beneden. De politie stelde vervolgens in de betreffende woning een onderzoek in. Uiteindelijk werd op de zolderverdieping een kwekerij met 77 hennepplanten aan. De kwekerij werd met toebehoren opgeruimd. Ook het energiebedrijf werd gewaarschuwd om de elektriciteit af te sluiten. De bewoner van het pand zal worden gehoord over de hennepkwekerij.

Trio aangehouden voor inbraak

VEENDAM De politie heeft woensdagnacht op de Briklaan in Veendam twee mannen en een meisje aangehouden voor inbraak. Politieagenten besloten het trio, een 26-jarige man uit Muntendam, een 19-jarige man uit Zuidlaren en een 17-jarige meisje uit Muntendam, te controleren in een auto. Tijdens de controle bleek dat de wagen vol zat met tuin- en bouwgereedschappen. Tevens roken de dienders een sterke diesellucht in de auto. De dienders kregen het vermoeden dat het drietal de gereedschappen hadden gestolen. Hierop werden zijn ingerekend. Al snel vertelde de oudste van de drie dat ze hadden ingebroken in een schuurtje in Borgerswold. De drie verdachten werden ingesloten in een cel. De 26-jarige man bleek daarnaast nog 47 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten. Alle goederen werden in beslag genomen. De verdachten worden vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kleuter zwaar gewond bij verkeersongeval

MUSSEL - Woensdagmiddag is bij een aanrijding een 7-jarige jongetje uit Mussel ernstig gewond geraakt. Op de Musselweg in Mussel rende het jongetje plotseling de rijbaan op. Hierbij werd het kereltje geschept door een 46-jarige automobiliste uit Onstwedde. Het slachtoffertje werd met inwendig- en hoofdletsel door de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste en de ouders van het slachtoffertje zijn door bureau slachtofferhulp opgevangen. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man steelt boodschappen

GRONINGEN - De politie heeft woensdagavond in een supermarkt aan de Boumaboulevard een31-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel betrapte de Hoogezandster bij het stelen van boodschappen ter waarde van ruim 100 euro. De gestolen spullen werden bij de verdachte in een rugzak aangetroffen. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De gestolen waar werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Veel mis met bromfietser

GRONINGEN - De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige man uit Rotterdam op de bon geslingerd voor meerdere overtredingen. Surveillerende agenten zagen dat de Rotterdammer op het Hereplein zigzaggend door een file reed. Bij controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had om een bromfiets te besturen. Ook bleek dat de brommer niet was verzekerd. Hij moest mee naar het politiebureau. De bromfiets werd door de politie in beslaggenomen. Voor alle feiten kreeg de Rotterdammer een bekeuring.

Aanhoudingen na ontdekking hennepkwekerijen

PROVINCIE GRONINGEN - De politie heeft woensdag bij een hennepdag twee hennepkwekerijen opgerold. De kwekerijen werden aangetroffen in Delfzijl en Bierum.In de havenstad werd woensdagmiddag een 33-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Na klachten over stankoverlast stelde de politie aan de Uilenhoek in Delfzijl een onderzoek in. In een slaapkamer van de woning troffen agenten een hennepkwekerij aan met 100 planten.

In een woning aan de Binnenweg in Bierum trof de politie in een inpandige berging ook een hennepkwekerij aan. Hierbij vonden agenten ongeveer 30 planten. Ook werd een droognet met henneptoppen gevonden. Met de energiemeter was geknoeid. De 46-jarige bewoner werd in zijn woning aangehouden. De politie ontmantelde beide hennepkwekerijen en nam de hennepplanten, afval en apparatuur in beslag. Beide verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 13 oktober op diverse plaatsen:

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1057, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1645, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lauwersoog, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 412, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 193, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Heerdenpad: algemene verkeerscontrole. Er werd zowel gekeken naar verkeer op het fietspad als op de rijbaan. In totaal zijn 103 voertuigen gecontroleerd. Dit leidde tot dertien bekeuringen. In twee gevallen ging het om gevaarlijk rijgedrag. Andere bekeuringen werden uitgedeeld voor het rijden zonder rijbewijs, ongeldige APK keuring, rijden zonder verzekering en het rijden met getint glas.