Universiteit Leiden

Student Research Conference van start

Zo'n zestig studenten van Nederlandse en Vlaamse universiteiten en hogescholen presenteren hun bacheloronderzoek tijdens de jaarlijke Student Research Conference (SRC) op 14 en 15 oktober. De Universiteit Leiden treedt op als gastheer.

Posterpresentaties en workshops

De studenten krijgen de kans om in workshops en via posterpresentaties aan een breed publiek te laten zien wat hun onderzoek precies inhoudt. Voorwaarde om door de selectie te komen was dat het om maatschappelijk relevant onderzoek gaat.

Leidse deelname

Een team van Leidse rechtenstudenten presenteert het onderzoek 'Working in Europe', dat deel uitmaakt van het onderzoeksprogramma 'Hervorming Sociale Zekerheid' van de Universiteit Leiden. De studenten ontwikkelden een database van de veranderingen die EU-lidstaten tussen 2005 en 2009 in hun nationale arbeidsmarktbeleid aanbrachten.

Student Research Award

Het Leidse team dingt mee naar de Student Research Award die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt. De prijs gaat naar de beste workshop. Een Scientific Program Committee met daarin wetenschappers uit alle deelnemende kennisinstellingen beslist wie de winnaar is. De bezoekers van de SRC stemmen welke posterpresentatie in hun ogen de publieksprijs verdient.