De scooter is niet meer uit het straatbeeld weg te denken

14/10/2010 11:10

Rai Vereniging

RAI Vereniging is verbaasd over de stelling die De Telegraaf vandaag, 14 oktober, op haar voorpagina heeft staan: "Scooters uit winkelstraat?". Hiermee probeert de krant een discussie op te wekken over een eventueel verbod op scooters in drukke winkelstraten.

Eugene Daams, secretaris afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van RAI Vereniging denkt daar iets genuanceerder over. Daams: "RAI Vereniging deelt absoluut de zorg over overlast veroorzaakt door asociale jongeren en criminelen met scooters. Wij pleiten daarom voor adequate handhaving en lik op stuk beleid. Helaas komt de scooter in een slecht daglicht te staan door een kleine minderheid die dit voertuig inzet voor criminele activiteiten. Hierdoor is de associatie met dit voertuig verre van positief, terwijl de scooter de laatste paar jaar een enorm populair vervoersmiddel is geworden voor een heel breed publiek."

Volgens Daams is de scooter niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Met name in de grote steden is dat heel duidelijk te zien. De consument kiest voor dit vervoermiddel omdat het een ideaal alternatief is naast de auto en het openbaar vervoer." Waar RAI Vereniging zich nog wel hard voor maakt, is om betere voorzieningen te treffen in steden, met name moet er meer mogelijkheid komen voor berijders om hun scooter veilig te kunnen stallen. Daams is tegen het verbannen van het voertuig uit de binnenstad omdat hiermee de bewegingsvrijheid van de burger wordt beperkt en de goede lijden onder de kwaden. "Stel je voor dat de scooter nu uit de binnenstad van Amsterdam geweerd zou worden, dan zouden winkeliers, scholieren en commuters daar flink onder lijden".





http://www.raivereniging.nl