Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 14-10-2010

Grote hennepplanten geruimd op veldje in buitengebied Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Op een veld aan de Koekoeksedijk is woensdagmiddag een kwekerij met circa 200 grote hennepplanten ontdekt. Een getuige belde rond 14.00 uur de politie, nadat hij de planten had gezien tijdens een controle die hij beroepshalve deed in een nabijgelegen bosgebied. De planten waren circa 1,5 tot 2 meter hoog en oogstrijp. Het hennepveld was vanaf de openbare weg niet zichtbaar en bijzonder lastig
toegankelijk. Er was overleg met de officier van Justitie en die besloot dat er geruimd moest worden. Omdat traditioneel ruimen eigenlijk niet mogelijk was, hebben medewerkers van de gemeente de planten ter plekke vernietigd. De resten ervan werden woensdagavond door brandweerlieden gecontroleerd verbrand. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de kwekerij.

Politie vier Polen aan wegens diefstal uit tuinhuis in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.15 uur vier Polen gearresteerd. Het gaat om drie mannen (22, 25 en 36 jaar) en een 26-jarige vrouw. Zij worden verdacht van de diefstal van diverse gereedschappen uit een tuinhuisje op een volkstuincomplex aan de Schansdijk. Bovendien zouden de Polen of enkelen van hen mogelijk illegaal in een ander tuinhuisje verblijven. De vier, die werden opgepakt in de omgeving van het complex, zijn voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Alfa Romeo gestolen bij woninginbraak in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Bij een inbraak in een woning aan het Zomerland is in de nacht van woensdag op donderdag een blauwe Alfa Romeo 147 gestolen. De inbrekers hebben rond 05.00 uur twee fietsen meegenomen uit de garage en aan de fietssloten hing de huissleutel. Daarmee zijn ze vermoedelijk de woning binnengegaan en met de autosleutel vertrokken. De Alfa, met het kenteken 90-JRG-B, staat internationaal gesignaleerd.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-10-2010 11:09 | © Regio Midden en West Brabant |