Vlaamse Overheid

lus naar E314 twee nachten afgesloten

E40 Brussel-Leuven: oprit Bertem en lus naar E314 twee nachten afgesloten

Vlaamse overheid

donderdag 14 oktober 2010

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag en de nacht van vrijdag op zaterdag wordt er gewerkt op de rechterrijstrook van de E40 in de richting van Leuven. Een aannemer is daar sinds het begin van de week het wegdek aan het asfalteren.
Hij zal nu twee nachten de oprit in Bertem afsluiten vanaf 21:00 uur tot 6 uur, en de lus naar de E314 van 1:00 uur tot 4:00 uur. Als de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien, beëindigt de aannemer zaterdagochtend (16 oktober) omstreeks 6:00 uur de werkzaamheden in de rijrichting van Leuven. Vanaf de nacht van zondag op maandag werkt hij dan nog een week lang in de rijrichting van Brussel.

Omleidingen
Het verkeer dat tussen 1:00 en 4:00 uur in de richting van Leuven of Limburg rijdt, zal twee nachten moeten omrijden tot in Haasrode, waar het rechtsomkeer zal kunnen maken via de afrit en de oprit. Voor het verkeer dat naar Leuven wil rijden terwijl de oprit in Bertem afgesloten is, wordt er een omleiding ingesteld via de Tervuursesteenweg (N3), de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) en de Koning Boudewijnlaan (N264).

Herstelling winterschade
Het asfalt tussen Bertem en Heverlee heeft zwaar te lijden gehad onder de vorige winter en wordt vervangen. Deze ingreep is de laatste in een reeks van herstellingsacties die AWV de afgelopen zomer uitvoerde in Vlaams-Brabant. De aannemer werkt enkel 's avonds na de spitsuren en 's nachts, opdat het verkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt.